ertnews.gr

Ναύπλιο: παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίζας Κώχ

13/10 20:53
Ναύπλιο: παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίζας Κώχ

Η αυτοβιογραφία της Μαρίζας Κώχ, της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας και δημιουργού παρουσιάστηκε απόψε στο Ναύπλιο.

Στο κατάμεστο Βουλευτικό το κοινό –μικροί και μεγάλοι- ταξίδεψε στο Αιγαίο και σε άλλες εποχές για να γνωρίσει ΄΄το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης ΄΄ , όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου .

Η ίδια η συγγραφέας, η ποιήτρια Άννα Βοργία και ο Γιάννης Στάμος (από τις εκδόσεις ΄΄Μεταίχμιο΄΄) μίλησαν για την έκδοση και ουσιαστικά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της καλλιτέχνιδας που περιγράφονται γλαφυρά , μέσα από το βιβλίο που αναφέρεται στα τέλη του 1940 και αρχές δεκαετίας του 50.

Ναύπλιο: παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίζας Κώχ

Την παρουσίαση πλαισίωσε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την μαθητική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου και τον Γιάννη Νόνη στο πιάνο.

Η ίδια η Μαρίζα Κώχ , μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, έκανε λόγο για ένα ΄΄όμορφο ταξίδι στην Ελλάδα με την παρουσίαση του βιβλίου , κυρίως όμως για την ιδιαίτερη επαφή με τα παιδιά , στα οποία άλλωστε έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας..΄΄

Η Μαρίζα Κωχ έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το Ναύπλιο καθώς προ ετών λειτούργησε , με επιτυχία, ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά , κάτι που ευχήθηκε να ξαναγίνει σύντομα.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version