ertnews.gr

Nαύπλιο: Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο της Κυριακής

01/03 15:09
Nαύπλιο: Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο της Κυριακής

Στους ρυθμούς του Κυριακάτικου 6ου Μαραθωνίου ζει και ..αναπνέει το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή.

Ο 6oς Μαραθώνιος Ναυπλίου θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Καποδίστρια , στο κέντρο της πόλης.

Εκτός από τα 42 χιλιόμετρα , υπάρχει ο αγώνας ημιμαραθωνίου ( 21,5) καθώς επίσης τα 5 χιλιόμετρα αλλά και τα 2,5 για παιδιά , όπως και για μεγάλους που επιλέγουν τις μικρές αποστάσεις.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές , κοινωνικές και άλλες δράσεις που αρχίζουν από σήμερα το απόγευμα ενώ στην πόλη ισχύουν ήδη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ενταθούν από αύριο .

Nαύπλιο: Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο της Κυριακής

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου των διοργανωτών ο δήμαρχος Ναυπλίου ( κεντρική φωτο ) Δημ. Κωστούρος μίλησε για τη σημασία της καθιέρωσης αυτού του μεγάλου , για την περιοχή, θεσμού ενώ τόνισε τη συμμετοχή όλης της πόλης , των εθελοντών, φορέων, χορηγών, αλλά και των εμπόρων καθώς αύριο ( Σάββατο) βράδυ υπάρχει ο νυχτερινός ..μαραθώνιος των καταστημάτων που θα περιμένουν του ς ντόπιους και επισκέπτες με ειδικές τιμές και πολλά ..δρώμενα.

Στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και στην αθρόα συμμετοχή των μαθητών της Αργολίδας οι διευθυντές εκπαίδευσης κ.κ. Δημ. Σίδερης και Γιάννης Γαληνός.

Ο διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου , αστυνόμος κ,. Κώστας Χάρος αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου ( δεύτερη φωτο ) έδωσε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περίπου 1.000 αθλητές θα τρέξουν σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο και 4.000( περίπου) στι μικρότερες διαδρομές.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες , στις μεγάλες κατηγορίες , γνωστοί πρωταθλητές όπως οι Χριστόφορος Μερούσης, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Ντενίζ Δημάκη, Τζένη Μπουλμέτη και άλλοι.

Αξίζει να τονιστεί η στενή συνεργασία του δήμου Ναυπλίου με το ΄΄ Όραμα Ελπίδας΄΄ της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη , ο εκπρόσωπος της οποίας , γιατρός κ. Στέλιος Γραφάκος ( τρίτη φωτο) αναφέρθηκε στη σημασία προσφοράς μυελού των οστών και στη μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης που γίνεται και στην Αργολίδα.

Η ώρα εκκίνησης Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου είναι στις 9 το πρωί , από την πλατεία Καποδίστρια και οι τερματισμοί αναμένονται από τις 10. 30 και αργότερα .

Η εκκίνηση των μικρών κατηγοριών είναι στις 13.00 και 14.00

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version