Ναύπλιο: Άνοιξε αυλαία το φεστιβάλ ΄΄Γέφυρες΄΄

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ πραγματοποιείται από σήμερα έως 30 Οκτωβρίου στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Ναύπλιο: Άνοιξε αυλαία το φεστιβάλ ΄΄Γέφυρες΄΄Σήμερα το βράδυ έγινε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ και οι διοργανωτές τίμησαν για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό την εκλεκτή ηθοποιό κ. Κατερίνα Χέλμη. Παρών και ο σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Μαραγκός καθώς προβλήθηκε η ταινία του ΄΄Μάθε παιδί μου γράμματα΄΄

Το βράδυ της Δευτέρας θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου ‘Ιππείς της Πύλου”.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 100 σκηνοθέτες, 90 ταινίες Ελλήνων Δημιουργών, αφιέρωμα στον Θόδωρο Μαραγκό και παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του “Η Γεύση του Ολόκληρου”.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και την Εταιρεία Πολιτισμού Cine@Αrt με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πέτρας Τερζή, σκηνοθέτρια και παραγωγός εκδηλώσεων υψηλού βεληνεκούς και διεθνούς κύρους.

Ναύπλιο: Άνοιξε αυλαία το φεστιβάλ ΄΄Γέφυρες΄΄Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ έχει την πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) -αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου-, στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τις ξένες πρεσβείες κι έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διοργάνωση συμβάλλει δυναμικά στην προβολή του Ναυπλίου και ευρύτερα της Αργολίδας, ενδυναμώνοντας περαιτέρω το τουριστικό προφίλ της περιοχής ως προορισμό προσέλκυσης επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την Ελλάδα ως χώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Xορηγοί προβολής είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος