ertnews.gr

Λακωνία: “Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού”

24/05 09:21
Λακωνία: “Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού”

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού και εικονίζει το Κάστρο των Βατίκων. Δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στα μνημεία που βρίσκονται στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή, λόγω της έκτακτης ανάγκης και του υψηλού κινδύνου επέκτασης της φωτιάς και στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο που υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές αρχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Το Σάββατο και ενώ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/STR

Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού”, είναι το θέμα διήμερου συνεδρίου, που πρόκειται να γίνει στον Μυστρά Λακωνίας.

Το συνέδριο οργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, 27 και 28 Μαίου 2016, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σπάρτης. Η έναρξη των διαλέξεων θα γίνει στις 6,30 το απόγευμα της Παρασκευής.
Αξίζει εδώ να τονιστεί, ότι, τα εγκαίνια του Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το πρωί, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων με την επωνυμία “Παλαιολόγεια 2016″.

φωτό: ερτ (αρχείο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version