ertnews.gr

Εξιχνιάστηκαν απάτες στην Αργολίδα

29/02 08:23
Εξιχνιάστηκαν απάτες στην Αργολίδα

Στ. Ζορμπαλάς

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, οχτώ (8) περιπτώσεις απατών και μία (1) απόπειρα απάτης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στις 26.2.2020, το μεσημέρι, 27χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, εξαπατούσαν άτομα με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους παθόντες, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση και τους έπειθαν να μεταβούν σε τραπεζικό μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους, ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, κατάφερναν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.2.2020 έως και την 26.2.2020, σε διάφορες περιοχές της χώρας, διέπραξαν συνολικά οχτώ (8) περιπτώσεις απατών και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -3.800- ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version