Ενισχύσεις και αποζημιώσεις για παραγωγούς της Κορινθίας

Eνισχύσεις, ύψους, περίπου 1 εκατ. ευρώ θα λάβουν, εντός του μήνα, οι παραγωγοί της Κορινθίας και άλλων περιοχών, για τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές απ’ τις πυρκαγιές του 2021.

Πρόκειται για ζημιές που δεν εντοπίστηκαν απ’ το ευρωπαικό, δορυφορικό σύστημα Copernicus.

Εντός του Μαίου, αναμένεται η διαδικασία της εξόφλησης του υπόλοιπου 30 % για τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες, επλήγησαν απ’ τον παγετό του 2021, καθώς και η ενίσχυση για τις περιπτώσεις των παραγωγών, που δεν εντάχθηκαν στην ΚΥΑ του Ad Hoc προγράμματος ”προανθικό 2021”.

Η δαπάνη αυτών των αποζημιώσεων φτάνει στα 7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αποστέλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαική Επιτροπή, μία δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων, ύψους 30 εκατ. ευρώ, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

Θα καταβληθούν, κατόπιν λήψης σχετικής έγκρισης. Σ’ αυτά, συμπεριλαμβάνεται και αποζημίωση για την Κορινθιακή σταφίδα, ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, θα γίνει καταβολή αποζημιώσεων 9 εκατ. ευρώ, μέσω de minimis, για τα επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας ( και τα οινοποιήσιμα άλλων περιοχών).

Τα πιο πάνω, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος