ertnews.gr

Εμφανίσεις φιλαρμονικής δήμου Τρίπολης

19/06 15:01
Εμφανίσεις φιλαρμονικής δήμου Τρίπολης

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, Φύση και Ανακύκλωση. Πώς «ανακυκλώνονται» μουσικές ιδέες και δημιουργούνται νέα έργα βασισμένα σε παλιότερα; Πώς μεταμορφώνονται υλικά της φύσης αλλά και καθημερινά αντικείμενα σε μουσικά όργανα; Μπορεί η σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον να αποτελέσει έμπνευση για μια σύνθεση; Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συμπράττουν επί σκηνής με τους μουσικούς της Καμεράτα, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα! - Max Richter: Vivaldi’s Four Seasons recomposed - Αλέξανδρος Μούζας: “Cammedia”, για ορχήστρα εγχόρδων, ηλεκτρονικό υπολογιστή και ομάδα μαθητών. Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί. Ομάδα μαθητών της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Μουσική διεύθυνση: Τάσος Συμεωνίδης, Αλέξανδρος Μούζας. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Σοφία Τοπούζη. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 20 Μαρτίου 2016

Η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, πραγματοποιώντας δύο μουσικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 21/6 και το Σάββατο 23/6.

Πέμπτη 21 Ιουνίου Τρίπολη – Ιστορικό Κέντρο ώρα 9 μ.μ.

Το ιστορικό κέντρο της Τρίπολης θα «πλημμυρίσει» από μουσικές του κόσμου σε ένα μοναδικό happening. Να είστε όλοι εκεί!

Σάββατο 23 Ιουνίου, Δημητσάνα – Μουσείο Υδροκίνησης ώρα 9 μ.μ.

Η Φιλαρμονική, συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του έντεχνου τραγουδιού.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Αργυρόπουλος, Παναγιώτης Παπαντωνίου,
Πέγκυ Θεοδωροπούλου
Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο: Χρήστος Γκάνας
Ηλεκτρικό Μπάσο: Έλενα Πρασοπούλου
Πιάνο: Σωτήριος Κωστούρος
Διασκευή-Ενορχήστρωση-Διδασκαλία έργων: Σωτήριος Κωστούρος
Διεύθυνση Ορχήστρας: Σωτήριος Κωστούρος

Εμφανίσεις φιλαρμονικής δήμου Τρίπολης

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version