Εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων ΔΕΗ Μεγαλόπολης: “Δεν πρέπει να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ”

“Η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΔΕΗ, κατά 750 εκατ. ευρώ και ο αποκλεισμός του βασικού μετόχου, δηλαδή του δημοσίου, στην αύξηση αυτή, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σ’ όλους τους πολίτες και στη χώρα. Θα το δούμε αυτό, στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος. Δεν πρέπει το δημόσιο να χάσει τη δυνατότητα να ρυθμίζει ουσιαστικά, τα ζητήματα που αφορούν το αγαθό του ηλεκτρισμού, Δεν πρέπει να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ”.

Αυτό, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σε συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Τα σωματεία, με αφορμή τις αλλαγές που δρομολογούνται στο μετοχολόγιο του ομίλου ΔΕΗ, γνωστοποιούν τις θέσεις τους, ενημερώνουν τους θεσμικούς εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής και οργανώνουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής, 15 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.

Εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων ΔΕΗ Μεγαλόπολης: “Δεν πρέπει να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ”
Στ. Ζορμπαλάς

“Να μη χαθεί το Δ (ημόσια) της ΔΕΗ. Δε θέλουμε την εκποίηση και τη διάλυση του ομίλου ΔΕΗ”, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, οι Παναγιώτης Καμπισιούλης και Γιώργος Νικήτας.

“Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση όλων των υποδομών και των δυνατοτήτων της ΔΕΗ. Η δημόσια ΔΕΗ, μπορεί να φέρει την ισορροπία. Μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει και τις συνθήκες σταθερότητας στην αφορά”, τόνισαν οι ομιλητές, που κάλεσαν τον κόσμο, να στηρίξει τον αγώνα τους και να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης, στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.

Παράλληλα, εξέφρασαν τη βούληση να συνεχίσουν και στο μέλλον τον αγώνα και την κινητοποίηση, μέχρι να υπάρξει διαφοροποίηση των προθέσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και της διοίκησης του ομίλου ΔΕΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος