ertnews.gr

Αρκαδία: Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για τη νόσο covid-19

27/09 21:24
Αρκαδία: Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για τη νόσο covid-19

AP Photo/Armando Franca

Στις 11 Περιφερειακές Ενότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης εντάσσεται η Αρκαδία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι στην Αρκαδία αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες που παρουσιάζουν επίσης χαμηλά ποσοστά είναι: Ηλεία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία.

Ταυτόχρονα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έγινε γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος με τους ιδιώτες επαγγελματίες υγείας για δυνατότητα εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, δράση που αναπτύχθηκε για τους παιδιάτρους, αλλά μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ιδιώτης ανεξαρτήτου ειδικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version