Αιτήσεις για επιχορήγηση επιχειρήσεων πυρόπληκτων περιοχών δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες για τις αιτήσεις επιχορηγήσεων, από επιχειρήσεις πυρόπληκτων περιοχών στους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για επιχορήγηση επιχειρήσεων πυρόπληκτων περιοχών των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως εξής:

– Στις επιχειρήσεις συγκαταλέγονται βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ).

– Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, περιλαμβάνονται οι γεωργικές ή κτηνοτροφικές μονάδες (επιχειρήσεις) οι οποίες ανήκουν σε ένα ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα ή και σε νομικά πρόσωπα και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσοι δηλαδή έχουν δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

– Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου παρατηρούνται σημαντικές και εκτεταμένες ζημίες σε αριθμό πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή σε μέγεθος καταστροφής, δικαιούχοι δύναται να είναι και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Προϋποθέσεις επιχορήγησης:

Οι ανωτέρω κατηγορίες, είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης εφόσον, ασκούσαν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα επέλευσης της θεομηνίας και συνεχίζουν να λειτουργούν (με τον ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.
έχουν την έδρα τους ή ασκούν νόμιμα την δραστηριότητά τους στην οριοθετημένη πυρόπληκτη περιοχή και έχουν υποστεί υλικές ζημίες σε στοιχεία ενεργητικού τους ως άμεση συνέπεια της θεομηνίας.

Επιπλέον, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οι αγρότες πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου, και να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έντυπα και ηλεκτρονικά:

Στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, Ναυπλίου 57, Τρίπολη ή
Στην ΔΑΟΚ ΠΕ Αρκαδίας, Τάπιας 9, Τρίπολη ή
Ηλεκτρονικά στο email: stavropoulou@arcadia.gr ή
Ηλεκτρονικά στο email: kokkinis@arcadia.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 271 3 611616, 271 3 611617, 271 0 222617.

Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα εξετάζονται από τις αρμόδιες επιτροπές Κρατικής Αρωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος