ertnews.gr

Αιτήματα για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

04/03 22:12
Αιτήματα για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Στ. Ζορμπαλάς

Υπόμνημα για τα υπόγεια του δικαστηρίου Τρίπολης, ένα μοναδικό μνημείο της ιστορίας, της δεκαετίας του 1940 συνέταξε, δημοσιοποίησε και προώθησε, η συντονιστική επιτροπή κατοίκων της περιοχής.

Η Ομάδα ζητά απ’ τους θεσμικούς φορείς να προωθήσουν και να υλοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις, για το θέμα της διάσωσης, της ανάδειξης και της αξιοποίησης των κρατητηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, ενώ απευθύνουν και ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο, να συνδράμει και να ενισχύσει την πρωτοβουλία τους.

Το υπόμνημα αναφέρει ότι με αφορμή κάποια έργα ανακαίνισης που είναι να γίνουν στο Δικαστήριο της Τρίπολης, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να αποφύγουν παρεμβάσεις στα ιστορικά υπόγεια, μέχρι να γίνει η μελέτη για την συντήρηση και την ανάδειξη του χώρου μνήμης.

Τα μέλη της κίνησης, ζητούν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε μία αίθουσα (κρατητήριο γυναικών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπόμνημα), δίπλα σε άλλες δύο που έχουν δοθεί στο δήμο της Τρίπολης.

Η πρωτοβουλία των πολιτών ζητά επίσης όπως εξεταστεί η παλαιά πρόταση, του αειμνήστου δημάρχου Τρίπολης, Θεόδωρου Σεχιώτη, για ίδρυση και λειτουργία Μουσείου του Αγώνα, στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου.

Τέλος επαναφέρει το πάγιο αίτημα πολλών ατόμων της τοπικής κοινωνίας, για αξιοποίηση των υπογείων, με τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Συμφιλίωσης και Ιστορικής Μνήμης.

Αιτήματα για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης
Στ. Ζορμπαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version