Αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για αύξηση των πόρων που αφορούν τα επενδυτικά σχέδια της Αρκαδίας

Με επιστολή του, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, της ζητεί, να αυξήσει περαιτέρω, τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, για ένταξη πρόσθετων επενδυτικών σχεδίων από τους Δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Πρόκειται για πρόσκληση που έχει να κάνει με την ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές υπηρεσίες ή στην παραγωγή και στη διάθεση μεταποιητικών προϊόντων.

‘Οπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην επιστολή, “ 13 επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίου ευρώ, δεν πρόκειται να επιχορηγηθούν, παρότι αξιολογήθηκαν θετικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πρόκειται για ώριμα επενδυτικά σχέδια, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της ίδιας συμμετοχής, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι η μόχλευση των πόρων, θα ανέλθει σε επιπλέον 3,1 εκατομμύρια ευρώ, για τις τοπικές αυτές οικονομίες.

Η αξία των επενδύσεων αυτών, είναι ιδιαίτερα σημαντική, για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας της Αρκαδίας και όχι μόνο για τους Δήμους που εντάσσονται στη στρατηγική του ΤΑΠΤοΚ, καθώς ο κύκλος οικονομίας που δημιουργείται, δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος