Τρίπολη: Τοποθετήσεις της παράταξης ”Πελοπόννησος Πρώτα” για το νέο χρόνο

Με αφορμή την έναρξη του νέου χρόνου, η Περιφερειακή Παράταξη ”Πελοπόννησος Πρώτα”, του κ. Νίκου Πατσαρίνου, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία και γνωστοποιεί κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Μεταξύ, άλλων, το κείμενο αναφέρει τα εξής:

”Για το 2016 επείγουν ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της επαναθεμελίωσης του κράτους, της υγείας, της παιδείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και των αδύνατων κοινωνικών ομάδων. Προτεραιότητα στις κατηγορίες των ανέργων, των μικρομεσαίων και της αξιοποίησης των νέων επιστημόνων. Αν θέλουμε να κάνουμε τις σκέψεις πράξεις πρέπει όλοι οι αιρετοί να πιστέψουμε ότι είμαστε προσωρινοί (όχι αναντικατάστατοι) και να δουλέψουμε με σεμνότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη ριζική αναδιάρθρωση – αντικατάσταση του Καλλικράτη πρέπει να στοχεύουμε στην ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, εξουσιών και πόρων, στην άμεση δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών σ’ όλες τις κλίμακες, στη συλλογική λειτουργία των οργάνων και στην άμεση πληροφόρηση όλων μακριά από πελατειακά πλέγματα και την κάθε είδους διαπλοκή.
Με τη νέα χρονιά και άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να βγάλει τ’ απαραίτητα συμπεράσματα και να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές ενέργειες για τα παρακάτω ζητήματα:
α) Στο πιο μεγάλο έργο της, την διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, απέτυχε καθότι, παρά τις μεγαλοστομίες της, μετά από τις 3 προσκλήσεις του Περιφερειάρχη (15/12, 22/12 και 30/12) για την υπογραφή της σύμβασης δεν προσήλθε ούτε η υποψήφια ανάδοχη εταιρεία η ΤΕΡΝΑ. Όπως τον είχαμε προειδοποιήσει με τις ακραίες του θέσεις, συμπεριφορές και τακτικές «κατάφερε» να απομονωθεί απ’ όλους και τώρα συζητιέται η διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας! Εμείς και μπροστά στα καινούργια εντυπωσιακά και περίεργα δεδομένα της ένταξης του έργου στα προαπαιτούμενα της 3ης μνημονιακής συμφωνίας, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη παντού για να μην υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση. Για να γίνει το έργο σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει και τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
β) Πρέπει σύντομα ν’ απασχολήσουν τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Περιφέρειας το κλείσιμο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013, που πολλά παρουσιάζουν προβλήματα και η ένταξη των έργων στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.
γ) Στον επαναπροσδιορισμό και στη βελτίωση της σχέσης της με τους Δημάρχους και τις Δημοτικές αρχές σε ισότιμη βάση, μακριά από σκοπιμότητες, ηγεμονισμούς, αποκλεισμούς, αλαζονείες και ιδιοτελείς σκοπούς.
δ) Στη ριζική αλλαγή και στη βελτίωση της συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη απέναντι στις μειοψηφίες, στη διαφορετική άποψη και στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Περιμένουμε και πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος του ρόλου του!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος