Τρίπολη: Σύσκεψη εργασίας για τα πυρηνελαιουργεία

Την ανάγκη αγαστής συνεργασίας και τον σεβασμό στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους πυρηνελαιουργούς της Πελοποννήσου.

Η συνάντηση έγινε σήμερα, το πρωί, στην Τρίπολη και στην έδρα της Περιφέρειας. ”Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη νομιμότητα και αναγνωρίζουμε τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των προιόντων της ελαιοπαραγωγής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. Και συνέχισε: ” Σύμφωνα με την Ευρωπαική Οδηγία, η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα, αφού κανένα προιόν ΠΟΠ δεν θα μπορεί να πιστοποιηθεί χωρίς πιστοποίηση της διαχείρισης των προιόντων του”.
Ο κ. Τατούλης, ενημέρωσε τους υπευθύνους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την ρύθμιση εκκρεμών θεμάτων λειτουργίας τέτοιων εργοστασίων και δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα αυτό και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα. Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης, δεσμεύθηκαν να τηρήσουν στο έπακρο τη νομοθεσία και ζήτησαν στήριξη για να μπορέσει ο κλάδος να σταθεί στα πόδια του.

φωτό: Περιφέρεια Πελ/σου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος