ertnews.gr

Τρίπολη: “Πρωινή διαδρομή στην επικαιρότητα Πελοποννήσου”

08/03 07:51
Τρίπολη: “Πρωινή διαδρομή στην επικαιρότητα Πελοποννήσου”

– Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας ανοίγει τα φτερά του για υπερατλαντικό ταξίδι. Θα παρουσιαστεί στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Το μουσείο είναι υποψήφιο για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016.

– Μια θανάσιμα χτυπημένη φώκια εντόπισαν οι πολίτες στην Παραλία Δρεπάνου του Δήμου Ναυπλιέων. Το μήκος της ήταν 1,80 και ήταν πυροβολημένη στο κεφάλι με όπλο. Η Μεσογειακή φώκια (Monachus) είναι ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη Φώκιας της οικογένειας Φωκιδών.

– Συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM διότι στην κατοχή του είχε 200 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

– Σεμινάριο πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο υγείας Αρεόπολης Λακωνίας.

– Στο Συμβούλιο της επικρατείας προσέφυγαν οι Ιερές Μητροπόλεις, Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος Αρκαδίας. Ο λόγος είναι η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων Ελεύθερης Συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

– Τα έργα στη συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας θα ξεκινήσουν την Τρίτη 15 Μαρτίου και το έργο θα παραδοθεί τον Ιούνιο. Αυτό δήλωσε ο Γ.Γ του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Δήμο Μεγαλόπολης.

– Το θέμα της διαχείρισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων της Τρίπολης, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 20:00 το βράδυ στο πνευματικό κέντρο.

Δέσποινα Αρσένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version