Τρίκαλα: Πολιτική εκδήλωση της ΑΡΚ για την οικοδόμηση της ριζοσπαστικής αριστεράς

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ), που συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη των Τρικάλων. Κεντρικοί ομιλητές, η κ. Τόνια Κατερίνη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΑΡΚ και ο κ. Κώστας Μαρματάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ.
Στόχος της εκδήλωσης, η αναζήτηση των χαρακτηριστικών του νέου πολιτικού φορέα της αριστεράς, με ριζοσπαστικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά. Με μία φράση, η εκδήλωση στόχευε στην οικοδόμηση του πολιτικού λόγου της νέας ριζοσπαστικής αριστεράς.
Τόσο ο κ. Μαρματάκης όσο και η κ. Κατερίνη επέρριψαν ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή των μνημονίων, περιγράφοντας αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό και παράλληλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποχώρηση στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά επεσήμαναν ότι πλέον δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο κυβέρνηση, τεκμηριώνοντας την άποψή τους από το γεγονός ότι σε όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις παρίστανται μόνο υπουργοί. Μίλησαν για μετατόπιση της κυβέρνησης προς το κέντρο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν, ως πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εξετάζοντας τις ευθύνες των «53».

Τρίκαλα: Πολιτική εκδήλωση της ΑΡΚ για την οικοδόμηση της ριζοσπαστικής αριστεράς
Αναλύοντας τα του νέου πολιτικού φορέα δήλωσαν ότι είναι όλα ανοιχτά στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται με το σύνολο σχεδόν των φορέων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι ο νέος φορέας πρέπει να αποφύγει το λάθος της μίας ηγεσίας. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική και οικονομική πρόταση του νέου φορέα, προέκριναν την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με συγκεκριμένους τρόπους και βήματα.
Τέλος, επεσήμαναν ότι ο νέος φορέας πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο «αλληλεγγύη – αυτοοργάνωση – ανυπακοή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος