ertnews.gr

Τρίκαλα: Αύριο ξεκινά η δίκη αλληλέγγυων και δημοσιογράφων

22/07 20:31
Τρίκαλα: Αύριο ξεκινά η δίκη αλληλέγγυων και δημοσιογράφων

Αύριο στις 10 το πρωί έχει οριστεί δικάσιμος για τους εννέα, αλληλέγγυους και δημοσιογράφους εναντίον των οποίων ο εργολάβος καθαριότητας του νοσοκομείου κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απλή και δια του τύπου, κατ’ εξακολούθηση και μη και εξύβριση.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί η Πρωτοβουλία Υποστήριξης των εννέα διωκόμενων καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια.

Το θέμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 όταν οι επί μήνες απλήρωτες καθαρίστριες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Κλήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η κινητοποίηση των καθαριστριών προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από συλλογικότητες και εκπροσώπους συνδικάτων. Τα περιστατικά δημοσιεύθηκαν στο σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.

Λίγο καιρό αργότερα, ο εργολάβος καθαριότητας του νοσοκομείου (ο οποίος έχει μέχρι σήμερα την εργολαβία καθαριότητας στο νοσοκομείο) κατέθεσε μήνυση κατά πέντε αλληλέγγυων και τεσσάρων δημοσιογράφων. Αυτή η μήνυση εκδικάζεται αύριο το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

Το θέμα φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ-1 Ενημέρωση ΕΡΤ 6-8 με τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version