Τίτλοι Περιφέρειας 8-5-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Ένα στα τέσσερα παιδιά πέφτει θύμα κακοποίησης στα Χανιά, αριθμός που είναι περίπου ίδιος με τις κακοποιημένες γυναίκες. Συχνά η κακοποίηση της μητέρας και του παιδιού συνυπάρχουν. Τα στοιχεία παρουσίασε ο παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Γιώργος Βαγωνής.

Ηράκλειο

Ατιμώρητος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 54χρονος πατέρας που προκάλεσε τον θάνατο του πεντέμισι μηνών βρέφους του πετώντας το κινητό του κατά τη διάρκεια καυγά με τη σύζυγό του, στη Σητεία. Το δικαστήριο νωρίτερα είχε μετατρέψει την αρχική κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αιγαίο

Ενώπιον του δικαστηρίου αύριο οι 110 πρόσφυγες που είχαν συλληφθεί και κατηγορούνται για κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και αντίσταση κατά της Αρχής, μετά τα επεισόδια της 22ας Απριλίου του 2018, όταν ομάδα προσφύγων που ζητούσαν να φύγουν από το νησί δέχτηκαν βίαιη επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία. Και ενώ τα θύματα της υπόθεσης αύριο θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, οι υπαίτιοι -φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί- των επεισοδίων παραμένουν ατιμώρητοι.

Ρόδος

Κορυφώνουν τον αγώνα τους, απαιτώντας οριστική λύση στα προβλήματά τους, οι εργαζόμενοι στη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου «EUROMEDICA». Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην κλινική είναι απλήρωτοι 13 μήνες.

Βόλος

«Γενναίο κούρεμα», που φτάνει το 84%, σε οφειλή η οποία είχε δημιουργηθεί σε τράπεζες λόγω εγγύησης σε δάνειο, επέβαλε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Βόλου. Έτσι, οφειλή 241.458 ευρώ μια 30χρονης άνεργης μητέρας δύο παιδιών περιορίστηκε στις 25.722 ευρώ, η καταβολή των οποίων θα γίνει σε δόσεις.

Πύργος

Σημαντικές καταστροφές υπέστησαν δεκάδες καρπουζοπαραγωγοί στις περιοχές της Αμαλιάδας και της Μανωλάδας, λόγω της ισχυρής χθεσινής χαλαζόπτωσης.

Κοζάνη

Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προϋπολογισμό εννέα εκατομμυρίων ευρώ και δικαιούχο το Πανεπιστήμιο, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας. Η δράση έχει στόχο τη βελτίωση, αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών στέγασης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Λάρισα

Πανθεσσαλική άσκηση δασικής πυρκαγιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει δασική πυρκαγιά μεγάλης έντασης και ταχείας εξέλιξης σε έκταση μικτής βλάστησης κοντά σε οικιστικές δομές και με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ζάκυνθος

Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο Σύλλογος Μηχανικών του νησιού, με αφορμή τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου του 2018, διοργανώνουν αύριο ενημερωτική ημερίδα, στις 9.30 το πρωί, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, με θέμα, «Αποκατάσταση Σεισμόπληκτων Κτιρίων».

Τρίπολη

Άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση μεγάλου σεισμού έγινε στο Νοσοκομείο Μολάων, με την ονομασία «Γύλιππος». Το σενάριο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, εκκένωση του νοσοκομείου, μεταφορά ασθενών στον δρόμο και στο πάρκινγκ, καθώς και απεγκλωβισμούς από θαλάμους ή ασανσέρ.

Ιωάννινα

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέκτησαν τα Γιάννενα μετά την εκστρατεία ανακύκλωσης που διοργανώθηκε την τελευταία εβδομάδα και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Στις επτά ημέρες, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, της Μητρόπολης Ιωαννίνων, συγκεντρώθηκαν 135 τόνοι γυαλιού.

Καρδίτσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, συμμετέχοντας για τέταρτη χρονιά στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», υποδέχεται μαθητές και ενήλικες σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, περιπάτων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητάς της.

Καβάλα

Την 23η χορωδιακή του συνάντηση διοργανώνει το Σάββατο στην Καβάλα ο τοπικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής. Θα συμμετέχουν πέντε χορωδίες της χώρας.

Κέρκυρα

Ξεκινά σήμερα το Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κέρκυρας, στην προσπάθεια διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων και γεύσεων με την ιστορική, πολιτιστική και τουριστική παρακαταθήκη του νησιού.

Σάμος

Τη Σάμο επισκέπτονται Αυστριακοί δημοσιογράφοι, υλοποιώντας πρόγραμμα της υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού-Αυστρίας, προβολής γνωστών και άγνωστων προορισμών της χώρας, αλλά και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σέρρες

Αύριο ανοίγει τις πύλες της η 20η Ανθοκομική έκθεση στη Μονόβρυση Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ