Τίτλοι Περιφέρειας 6-5-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

Τη Μονάδα Αφαλάτωσης στους Λειψούς εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Λειψών στις εγκαταστάσεις της μονάδας. Με τη λειτουργία της ολοκληρώνονται σταδιακά, μέσα στο 2019, τα έργα των αφαλατώσεων σε όλα τα νησιά της χώρας, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της ανυδρίας και προσφέροντας υδατική αυτονομία στα νησιά, όπως τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Καβάλα

Πρόταση άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης υπέβαλε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας.

Λάρισα

Ζωή χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος Λαρισαίος καθηγητής ο οποίος εξέπνευσε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από μάχη που έδινε εδώ και δύο εβδομάδες στη ΜΕθ. Ομάδα γιατρών από τη Θεσσαλονίκη έλαβε τα ξημερώματα τους νεφρούς και τους κερατοειδείς του άτυχου εκπαιδευτικού, προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη.

Φλώρινα

Με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε τέλος στη ζωή του 52 χρόνων άντρας από το Αμύνταιο Φλώρινας.

Τρίπολη

Η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών αυτοχειρίας τα τελευταία χρόνια στον νομό Λακωνίας θα συζητηθεί σε ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη στη Σπάρτη. Σκοπός είναι η μελέτη, η αναγνώριση, η πρόληψη και, τελικά, η ανάσχεση του φαινομένου.

Ηράκλειο

Με απόφαση που υπέγραψε η πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παραχωρείται στον δήμο Χερσονήσου ο τουριστικός λιμένας Μαλίων. Ο δήμος θα αναλάβει την επικαιροποίηση των μελετών, την ολοκλήρωση αλλά και τη λειτουργία της μαρίνας.

Κοζάνη

Αντιπροσωπεία 12 μαθητών και τριών καθηγητών από γερμανικό σχολείο από τα περίχωρα της Βρέμης βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών με θέμα, «Πολιτισμός μνήμης Μεσόβουνο- Πύργοι-Ερμακιά». Οι νέοι, στο πλαίσιο του προγράμματος, γνωρίζουν μέσα από τις διηγήσεις των επιζώντων στις μαρτυρικές κοινότητες, τα γεγονότα της περιόδου 1941-1944.

Ιωάννινα

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα τιμηθεί το ολοκαύτωμα του Σουλίου, αφού οι εκλογές μεταθέτουν κατά δύο Κυριακές τις καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Τρίκαλα

Νέα διάκριση στα μαθηματικά για τον Τρικαλινό μαθητή Δημήτρη Λώλα. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Βόλος

Την πιστοποίηση του ποδηλατόδρομου 92 χιλιομέτρων στα Κανάλια ανακοίνωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή των πανελλήνιων σχολικών αγώνων ποδηλασίας, με τη συμμετοχή 150 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα στις 8 Μαΐου.

Πύργος

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερή Γη της Ολυμπίας ο «Δρόμος Εκεχειρίας». Μια διοργάνωση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, με τους δρομείς να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας, που γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και μεταλαμπαδεύτηκε μέσω του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ