Τίτλοι Περιφέρειας 26-6-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια, σε τίτλους.

Ιωάννινα

Με νέα ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου Ιωαννίνων επαναβεβαίωσε την κάθετη αντίθεσή του στις γεωφυσικές σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες και πιθανές εξορύξεις στα όρια του Δήμου.

Κοζάνη

Περισσότερα από 100 νεαρά ζευγάρια περιλαμβάνουν οι λίστες αναμονής των κτηματομεσιτικών γραφείων στην Πτολεμαΐδα -με αυξητική τάση- που αναζητούν στέγη και δεν βρίσκουν, ενώ το ήδη οξυμένο πρόβλημα θα διογκωθεί με την έλευση των φοιτητών στο νέο τμήμα ΤΕΙ το οποίο θα λειτουργήσει από το φθινόπωρο στην Πτολεμαΐδα.

Καβάλα

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαιώνει συνταξιούχους του ΙΚΑ αναφορικά με την περικοπή συντάξεων.

Τρίπολη

Οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πρέπει σήμερα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς, με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε όλους σχεδόν τους νομούς της Περιφέρειας.

Πύργος

Ζημιές σε καλλιέργειες κηπευτικών προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε χθες στον Ηλειακό κάμπο.

Σάμος

Αρκετά μεγάλος εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο ΚΥΤ 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ρόδος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ιδιοκτήτες πρώην ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Κω πως δυσκολεύουν την πρόσβαση στο συγκρότημα των δύο τρίκλιτων παλαιοχριστιανικών βασιλικών του Αγίου Στεφάνου -ένα από τα πιο εμβληματικά παλαιοχριστιανικά μνημεία του Αιγαίου.

Ηράκλειο

Εκατοντάδες λίτρα αλκοολούχων ποτών που δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά διακίνησης δεσμεύτηκαν από το τελωνείο Ηρακλείου, μετά από επιχείρηση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπέρ του ελληνικού δημοσίου ξεπερνούν το ποσό των 18.000 ευρώ.

Λάρισα

Κορυφώνονται σήμερα στη Λάρισα με τη συναυλία των Χαΐνηδων στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ Έξοδος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Κέρκυρα

Με τρεις υπερηχοτομογράφους που τοποθετήθηκαν ήδη στο Τμήμα Επειγόντων, την Καρδιολογική και τη Νεφρολογική κλινική, ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το πρώτο μηχάνημα αποτελεί δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, και τα άλλα δύο ενός βέλγου τη ζωή του οποίου έσωσαν οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής.

Τρίκαλα

Τριήμερη έκθεση με 468 νέα βιβλία λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, μετά από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού Πολιτιστικού Έργου.

Κομοτηνή

Εκδήλωση -συζήτηση με θέμα «Η Βιομηχανική Κάνναβη ως αγροτική καινοτομία στην εποχή της κυκλικής οικονομίας» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Καρδίτσα

Συνεχίζεται κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, αλλά και σε χωριά άλλων δήμων, η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων χορευτικών συγκροτημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ