Τίτλοι Περιφέρειας 25-6-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Προς το τέλος της οδεύει η πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι εννέα κρητικοί που φέρονται υπεύθυνοι για τα βασανιστήρια σε βάρος του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Η αυλαία αναμένεται να πέσει μετά από πολλές διακοπές στο δικαστήριο, ενώ η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να παραστεί και να απολογηθεί κανένας από τους κατηγορούμενους.

Πάτρα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων της Παρασκευής θα συζητηθεί το θέμα των απολυμένων της Frigoglass.

Καβάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας για τα συχνά τροχαία ατυχήματα, αποκλείοντας συμβολικά τον κεντρικό δρόμο.

Πύργος

Λάσπη και όχι νερό βγαίνει από τις βρύσες καταστημάτων και σπιτιών στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού. Το πρόβλημα φέρνει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους.

Ζάκυνθος

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι του Λιμεναρχείου Ζακύνθου σε ημερόπλοια-και όχι μόνο- για τη διάθεση των λυμάτων τους, με την επιβολή προστίμων και απαγόρευσης απόπλου, ενώ το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης θα συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, παρουσία φορέων και πολιτών.

Τρίπολη

Μακραίνει η μακάβρια λίστα με τις θαλάσσιες χελώνες στη Λακωνία. Μια ακόμα καρέτα – καρέτα νεκρή στην παραλία Βαλτακίου Ευρώτα. Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για την προστασία της στον νομό.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του ελληνικού ταξιδιού του ακτιβιστικού σκάφους της Greenpeace «Rainbow Warrior III», το οποίο εδώ και μήνες περιοδεύει στις ελληνικές θάλασσες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης των πολιτών σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Τρίκαλα

Ξεκίνησαν να υποβάλλονται οι δηλώσεις από τους αγρότες του Ζάρκου Φαρκαδόνας των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας.

Κοζάνη

Στη δράση του Πράσινου Ταμείου «Αστική αναζωογόνηση 2019» εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς, προϋπολογισμού 170 χιλιάδων ευρώ.

Λάρισα

Τιμητική διάκριση απέσπασε ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Μακρυχωρίου Αντώνης Στρατόπουλος σε πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με το διήγημα του «Το ρολόι».

Ηράκλειο

Τις πύλες του ανοίγει αύριο το απόγευμα το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τους μαθητές λυκείου, σε μια εκδήλωση όπου θα γνωρίσουν τα έντεκα ακαδημαϊκά τμήματα του νεότερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν.

Βόλος

Στον Βόλο θα βρεθούν αύριο η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος, για να παρευβρεθούν στα εγκαίνια του νέου γραφείου της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο τέρμιναλ της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού του Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ