Τίτλοι Περιφέρειας 22-4-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κοζάνη

Στον Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα της μόλυνσης του νερού προσέφυγε η Συντονιστική Επιτροπή του Δισπηλιού Καστοριάς, η οποία διαψεύδει ότι «έκλεισε» ο φάκελος της υπόθεσης, αφού, όπως επισημαίνει, η εισαγγελική έρευνα προχωράει με ταχείς ρυθμούς, και ήδη έχουν καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες.

Αιγαίο

Έναν χρόνο μετά τη «νύχτα της ντροπής» στην πλατεία Σαπφούς, στις 22 Απριλίου 2018, όταν οργανώθηκε επίθεση ακροδεξιών εναντίον ομάδας προσφύγων, με πολλά γυναικόπαιδα που ζητούσαν να φύγουν από το νησί, «σιωπηλό» συλλαλητήριο οργανώνεται απόψε, στις 9, στο ίδιο σημείο.

Ρόδος

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή «Αίθωνα» στον Αρχάγγελο. Η φωτιά, που πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από καύση ξερών κλαδιών, έκαψε περίπου 50 στρέμματα καλαμιές και ελαιόδεντρα.

Καρδίτσα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, μαθητών και σπουδαστών για το σχέδιο νόμου για την παιδεία.

Πάτρα

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν σήμερα διαμαρτυρία στη Βουλή κατά του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.

Ιωάννινα

Πολιτικό μήνυμα κατά του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έστειλε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, από το Γεφύρι της Πλάκας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αναστήλωσης. Με βάση την πρόοδο των εργασιών, αναμένεται τον Οκτώβριο η γέφυρα της Πλάκας να βρίσκεται και πάλι στην ιστορική της θέση.

Κομοτηνή

Για άδικη και άνιση μεταχείριση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κάνουν λόγο οι αρμόδιοι φορείς, καθώς ήταν ελάχιστες οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν για τα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας -Μέτρο 11- για νέους και παλιούς γεωργούς.

Χανιά

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών νομού Χανίων προκάλεσε η αναγγελία ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην Ρωσικού Στρατώνα καθώς και του περιβάλλοντα χώρου με επωνυμία «Κοινό Κρητών» -ακίνητο που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για τη στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Καβάλα

Σήμερα αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για την αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Η κυκλοφοριακή πρόταση του Δήμου αναμένεται να δώσει προσωρινά λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από την πτώση της γέφυρας.

Πύργος

Στην ανάδειξη του Ποντικόκαστρου, στο βουνό του Κατακόλου, προχωρά η ομάδα κοινωφελούς εργασίας του προγράμματος Δασοπροστασίας του Δασαρχείου Πύργου, με την καθοδήγηση του δασάρχη, Παναγιώτη Λάττα.

Λάρισα

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί ένας άντρας 72 χρόνων ο οποίος εγκατέλειψε έξι νεογέννητα σκυλάκια στον Αγιόκαμπο. Τον άντρα κατήγγειλε η Φιλοζωική Ένωση Παραλιών Δήμου Αγιάς, και αυτεπάγγελτα υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του.

Σάμος

Επισκέφθηκαν τους ανθρώπους της «τρίτης ηλικίας» για να τους δώσουν δώρα, πολλή αγάπη αλλά και έγνοια οι πολύτεκνοι της Σάμου, προκειμένου, το Πάσχα, να νιώσουν τη ζεστασιά της οικογένειας.

Ορεστιάδα

1.700 πολίτες παρακολούθησαν μέχρι σήμερα τις διαλέξεις της Ακαδημίας-Δομής Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που υλοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος σε έξι πόλεις της περιφέρειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 400 διαλέξεις 180 καθηγητών σε εννέα θεματικές ενότητες.

Βόλος

Αυξημένη η αγοραστική κίνηση και στην αγορά του Βόλου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά πρωί-απόγευμα και με τους ελέγχους των ειδικών κλιμακίων να βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», κυρίως σε ό,τι αφορά την αγορά των αμνοεριφίων

Κέρκυρα

Μία μεγάλη επιτυχία ζει από χθες το κερκυραϊκό χάντμπολ, αφού η ομάδα του Φαίακα κατόρθωσε να πετύχει ιστορική νίκη μέσα στο Κιλκίς και να στεφθεί πρωταθλήτρια, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τη χάντμπολ πρέμιερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ