Τίτλοι Περιφέρειας 20-6-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Με σημαντικότερο θέμα τη θαλάσσια ρύπανση συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου την ερχόμενη Τρίτη, ενώ έχει προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, φορέων και κατοίκων στο Λιμεναρχείο, τονίζοντας πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας άμεση λύση, δεδομένου πως και φέτος το καλοκαίρι είναι αρκετά τα περιστατικά και οι σχετικές καταγγελίες.

Πάτρα

Στις αρχές του 2020 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση ερευνητικής στον Πατραϊκό Κόλπο για τους υδρογονάνθρακες.

Βόλος

Κάλεσμα βοήθειας για δύο αδέλφια που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής δυσχέρειας απευθύνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, φέρνοντας στη δημοσιότητα ακόμη μία περίπτωση. Πρόκειται για μια κοπέλα 21 ετών και ένα αγόρι 14 ετών, μαθητή Γυμνασίου, η μητέρα των οποίων νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου. Το χρέος της οικογένειας στη ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να έχει εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Χανιά

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά ένας άντρας, 60 χρόνων περίπου, ο οποίος εντοπίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς τις αισθήσεις του. Διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν τον 60χρονο στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πύργος

Παραμένει το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στον Πύργο, ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στις παραλιακές περιοχές.

Καβάλα

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Καβάλας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές, να φροντίσουν άμεσα για τον καθαρισμό τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, τόσο εντός του οικοπέδου όσο και σε απόσταση 100 μέτρων περιμετρικά τους.

Ιωάννινα

Ως το κορυφαίο έργο της χώρας για το 2018 ψηφίστηκε και βραβεύτηκε το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Το βραβείο απονεμήθηκε στη διάρκεια του 3ου συνεδρίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, και παρελήφθη από την αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη.

Ρόδος

Αναπηρικά αμαξίδια σε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, γράφοντας χαρακτηριστικά «Επιστρέφω σε 5 λεπτά», όπως, δηλαδή, γίνεται με όλους εκείνος που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία ή σημεία πρόσβασής τους, τοποθέτησαν μέλη της ομάδας «Γέφυρα», στο πλαίσιο της σχετικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην πλατεία Σύμης.

Ηράκλειο

Στο «Έτος Ερωτόκριτου» είναι αφιερωμένο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από την 1η έως τις 4 Αυγούστου.

Κοζάνη

Τριάντα χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής γιορτάζει η Θρακική Εστία Εορδαίας, η οποία διοργανώνει και φέτος τις καθιερωμένες, θερινές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Κλήδονας 2019», από σήμερα Πέμπτη έως την Κυριακή, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Λάρισα

Με τον διάσημο καλλιτέχνη Fantastic Negrito, βραβευμένο με δύο Grammy συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ Πηνειού. Χθες, χιλιάδες Λαρισαίοι κατέκλυσαν την κοίτη του Πηνειού, στην έναρξη των εκδηλώσεων.

Τρίπολη

Περισσότεροι από 900 κολυμβητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν το διήμερο 29-30 Ιουνίου στο γραφικό Λιμένι Οιτύλου Μάνης, προκειμένου να λάβουν μέρος στους διεθνής αγώνες κολύμβησης και σκυταλοδρομίας ανοιχτής θάλασσας που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ