Τίτλοι Περιφέρειας 18-6-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πύργος

Τρεις άνθρωποι από την Ηλεία πνίγηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις θαλάσσιες περιοχές, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το καλοκαίρι. Τραγικό θάνατο βρήκαν, ένας 31 χρόνων άντρας που προσπάθησε να σώσει την βάρκα του από αιφνιδιαστικό μπουρίνι, ένας άντρας 62 χρόνων που διατηρούσε γνωστό κατάστημα στην παραλία Λεχαινών, και μια ηλικιωμένη 81 χρόνων που έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στο Κατάκολο.

Κοζάνη

Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Πύργοι Εορδαίας ζητά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση σε καλλιεργείς κερασιών και μήλων, σε αγροτικούς δρόμους, σε αυλές, υπόγεια και αποθήκες σπιτιών. Εξάλλου, χαλαζόπτωση στο Μεσόβουνο έπληξε καλλιέργειες κερασιών, λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών, αλλά και καλλιέργειες μήλων.

Κομοτηνή

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθεί στο Φανάρι της Ροδόπης ο ειδικός μηχανισμός που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες.

Τρίκαλα

Με προσωρινή διοίκηση, για μία ακόμη φορά, το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για τους επόμενους τέσσερις μήνες με απόφαση του Πρωτοδικείου. Σε κατάσταση αποσύνθεσης για τρία και πλέον χρόνια ο εργατοϋπαλληλικός φορέας.

Ιωάννινα

Βράβευση του εργοστασίου απορριμμάτων Ηπείρου ως κορυφαίου έργου του 2018. Είναι ένα από τα δυο εν λειτουργία έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Περιφέρειας παράγοντας βιοαέριο και οργανικό λίπασμα.

Ρόδος

Η σχολική χρονιά έληξε για την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, ενημερώνοντας για την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση 5.454 μαθητές και πάνω από 200 εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το καινοτόμο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ».

Χανιά

Μαθήματα ρομποτικής ξεκίνησαν σήμερα μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τους μαθητές στα Ανώγεια. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν έξι μαθήματα μέσα σε 45 ημέρες και θα απασχοληθούν μαθητές σε δύο διαφορετικά τμήματα, ενώ μέχρι στιγμής περισσότερα από 25 παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Καβάλα

Εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την αδελφοποίηση της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη θα πραγματοποιηθεί αύριο στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην Καβάλα. Είναι ενταγμένη στα «Ελευθέρια 2019» που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημωφέλεια.

Τρίπολη

Ο 21ος αγώνας δρόμου με την επωνυμία, «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο την Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ