Τίτλοι Περιφέρειας 14-5-2019 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πύργος

Τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν τους κατοίκους του Πύργου χθες το απόγευμα ακολούθησαν δεκάδες μικροί σεισμοί οι οποίοι έγιναν τη νύχτα. Ο δήμαρχος Πύργου, εξάλλου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους σεισμολόγους που εξετάζουν το φαινόμενο.

Χανιά

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσαν και στην Κρήτη τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Από τους συνολικά 140 μερικούς επιτόπιους ελέγχους που έγιναν σε μία μόνο μέρα προέκυψε ότι η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Ηράκλειο

Ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων. Η σχετική υπουργική απόφαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Βόλος

Στις κάλπες αύριο οι καθηγητές για ανάδειξη νέας Διοίκησης στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας και αντιπροσώπων στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ζάκυνθος

Με σκοπό την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και την απρόσκοπτη και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών ο Δήμος Ζακύνθου υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, για τους έξι δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του νησιού.

Φλώρινα

Τη δημιουργία «Δικτύου των Σχολείων των Πρεσπών» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των διήμερων αθλητικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «1st Prespes School Games» που έγινε στην Πρέσπα.

Ιωάννινα

Το πρώτο βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας απέσπασε η Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος. Η βράβευση αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη μονάδα της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο.

Κοζάνη

Έρευνα διεξάγει ο Δήμος Κοζάνης μετά την καταγγελία ωφελούμενης για παραλαβή μικρότερων ποσοτήτων από τις προβλεπόμενες, σε διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Τρίκαλα

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ζευγαριού που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2017 στα Τρίκαλα. Δράστης είναι ένας 24χρονος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί του, με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας.

Καβάλα

Έναν χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τη Βασιλική εκτός των Τειχών της αρχαίας πόλης των Φιλίππων, που βρίσκεται στις Κρηνίδες Καβάλας, υιοθέτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα με μια εκπαιδευτικής αξίας ψυχαγωγική δράση για παιδιά.

Τρίπολη

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το ερχόμενο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης με θέμα «Τα μουσεία ως κόμβος πολιτισμού: Το μέλλον της παράδοσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ