ertnews.gr

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με τον Θ. Δρίτσα για τα υδατοδρομία και τα λιμάνια

22/07 20:31

Το δίκτυο των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η επίλυση του προβλήματος των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων και η χάραξη οδικού χάρτη για την θεσμική διαδικασία νομιμοποίησης των λιμένων, απετέλεσαν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που είχε, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο δίκτυο των υδατοδρομίων, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας υιοθέτησε πλήρως τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον στόχο της για την λειτουργία όσο γίνεται περισσότερων υδατοδρομίων εντός του 2016. Για το σκοπό αυτό ο κ. Δρίτσας δεσμεύτηκε για την στενή συνεργασία Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, τα νησιά της Περιφέρειας να αποκτήσουν υδατοδρόμια το συντομότερο δυνατόν.
Ο κ. Δρίτσας συμφώνησε στην ανάγκη έναρξης της διαδικασίας χάραξης ενός οδικού χάρτη νομιμοποίησης των λιμένων, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία , αλλά και στην ανάγκη προετοιμασίας νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που σήμερα παρεμβάλλονται στην εν λόγω διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version