Σιάτιστα: Εκδήλωσεις για «Μαρκίδες Πούλιου»

Η σαραντάχρονη πορεία του συλλόγου Μαρκίδες Πούλιου στην Σιάτιστα θα παρουσιαστεί μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015. Η προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στο Τραπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Θάνου Χατζηζήση στο Εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, όπου έχουν καλεστεί μέλη του συλλόγου καθώς και των διοικήσεων του, χορευτές και φίλοι από την ίδρυση των «Μαρκίδες Πούλιου». Στην εκδήλωση που ονομάστηκε από τους διοργανωτές «Αντάμωμα», θα προσέλθουν όλοι οι χορευτές του συλλόγου που στελέχωσαν τα τμήματα από το 1994. Πρόκειται για μια, συναισθηματικού χαρακτήρα συνάντηση, όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλλα Τσαούση, καθώς θα παρουσιαστούν οι πολυπληθείς δραστηριότητες του συλλόγου από το 1975 μέχρι σήμερα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε την προσφορά των ευεργετών και κυρίως του κ. Παπανικολάου, όπως είπε ώστε ο Σύλλογοςνα παραμείνει ζωντανός καθώς πλην άλλων δράσεων κάθε μήνα ανελλιπώς εκδίδεται η εφημερίδα με τον τίτλο «Εφημερίς» που διανέμεται σε Σιατιστινούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο θα διοργανωθεί εκδήλωση αφιέρωμα στα αδέλφια «Μαρκίδες Πούλιο», από όπου πήρε το όνομά του ο Σύλλογς ως ένδειξη τιμής στους Σιατιστινούς αδελφούς Μαρκίδες Πούλιου, που έζησαν και έδρασαν ως τυπογράφοι και δημοσιογράφοι, αλλά και ως συνεργάτες του Εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή στη Βιέννη, και που στο τυπογραφείο τους τυπώθηκε η αρχαιότερη σωζόμενη Ελληνική εφημερίδα με τον τίτλο «ΕΦΗΜΕΡΙΣ»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου (Φωτό: history-of-macedonia.com)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος