ertnews.gr

Σέρρες: Τα αποτελέσματα των εκλογών

08/07 13:07
Σέρρες: Τα αποτελέσματα των εκλογών

Με ποσοστό 48.04% προηγείται η ΝΔ στην Π.Ε Σερρών σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης για τις εθνικές εκλογές και καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 23,25%, το ΚΙΝ.ΑΛ 8,68%, η Ελληνική Λύση 6,09%, το ΚΚΕ 3,41 και το ΜΕΡΑ25 3,13%. Η αποχή άγγιξε το 50,41% σε όλη την Π.Ε Σερρών με την περιοχή του Δήμου Σιντικής να έχει τα ηνία της πρωτιάς με ποσοστό 57%. .

Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές με πρώτο να κόβει το νήμα τον κ. Κώστα Καραμανλή με ισχυρή απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση που καταλαμβάνει η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ακολουθεί ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ο οποίος επανέρχεται στα βουλευτικά έδρανα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μια έδρα στην Π.Ε Σερρών την οποία καταλαμβάνει ο κ. Λευτέρης Αβραμάκης, αφού η κ. Αφροδίτη Σταμπουλή δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Στο ΚΙΝ.ΑΛ την πρωτιά διασφαλίζει άνετα ο κ. Μιχάλης Τζελέπης όμως το ΚΙΝ.ΑΛ χάνει την έδρα στην Π.Ε Σερρών.
Μια έδρα διασφαλίζει η Ελληνική Λύση και ο Κώστας Μπούμπας πρώτος στην κατάταξη ψήφων μπαίνει για πρώτη φορά την Βουλή.
Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας, με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία μελών εφορευτικής επιτροπής χωρίς όμως να διακοπεί η ψηφοφορία σε κανένα εκλογικό τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version