Σέρρες: Σύσκεψη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο παρουσία του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο των Σερρών για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ένα αίτημα δεκαετιών για την πόλη των Σερρών αναμένεται να υλοποιηθεί και στη σημερινή σύσκεψη ο Υπουργός Υποδομών ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, και τους εμπλεκόμενους φορείς, για τις ενέργειές τους αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών, ενώ υπήρξαν αποφάσεις για τις κινήσεις και το συντονισμό που πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.

Σέρρες: Σύσκεψη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο παρουσία του υπουργού Υποδομών Κ. ΚαραμανλήΣτην επίσπευση όλων των διαδικασιών αλλά και στην σπουδαιότητα του έργου στάθηκε στις δηλώσεις του ο  κ. Καραμανλής ο οποίος τόνισε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εργαστεί πολύ εντατικά μέχρι σήμερα, ώστε να επισπευσθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Όλοι ξέρουμε τη σημασία του έργου, που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τις Σέρρες. Το χρειαζόμαστε για να διευκολύνει την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και να βελτιώσει καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και νομικών αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών του συνόλου του Νομού Σερρών. Σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να είμαστε συνεπείς. Με το Δήμο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία για όλα τα πολύ σημαντικά έργα που σιγά σιγά έχουν αρχίσει να δρομολογούνται και να φαίνονται».

Ο δήμαρχος κ. Χρυσάφης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών υπογράμμισε: «Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση η οποία θα δρομολογήσει περαιτέρω όλες τις διαδικασίες για να πάμε γρήγορα στη δημιουργία του νέου Δικαστικού μεγάρου. Υπάρχουν θέματα τα οποία αντιμετωπίζονται και δρομολογούνται. Η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή έχει αποτύπωμα σε μια σειρά χρηματοδοτήσεων και μια σειρά λειτουργιών του Δήμου. Μια από αυτές είναι η δημιουργία ενός αιτήματος πολλών ετών, του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Με την συμβολή του και την αμέριστη βοήθεια του όλα τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν από ένα σύνθετο έργο θα επιλυθούν. Είναι χαρά να έχουμε τέτοιες βοήθειες και συμμαχίες για το Δήμο».

Σέρρες: Σύσκεψη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο παρουσία του υπουργού Υποδομών Κ. ΚαραμανλήΟ οικοδεσπότης της σύσκεψης, αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καλωσόρισε τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών και δικτύων της Π.Κ.Μ., Πάρι Μπίλια, που ως μηχανικός στο επάγγελμα συνδράμει με τις γνώσεις του στο να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά θέματα και να υλοποιηθεί το έργο.

 Ο κ. Μπίλιας είπε: «Το έργο θα γίνει με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιες ενέργειες και από πλευράς του Δήμου Σερρών, προκειμένου το οικόπεδο να αποκτήσει τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο. Είναι εφικτό σε ένα χρόνο από σήμερα να υπάρξει ανάδοχος και σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρύπογλου, που το είχε θέσει ως προτεραιότητα στο ξεκίνημα της θητείας του και είχε επισημάνει τη ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος