Σέρρες: Συνάντηση του Σ. Κοτσαμπά και των εκπροσώπων της Εστίασης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών

Τα αιτήματα της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών παρουσίασε αναλυτικά την Παρασκευή ο Πρόεδρός της, Σωτήρης Κοτσαμπάς, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αθανάσιο Μαλλιαρά, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στα γραφεία του ΕΒΕΣ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μαλλιαρά συμμετείχαν και ο Α’ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Αμπατζίδης, ο Ταμίας, Κωνσταντίνος Σιάπκαλης, και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Στράτος Πανταζής.
Τα αιτήματα που ετέθησαν είναι η απαλλαγή των τελών καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των Δήμων και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το διάστημα των lockdown (Μαρτίου – Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2020 έως τον Ιούνιο 2021). Για το εν λόγω ζήτημα μάλιστα πρότεινε ο κ. Κοτσαμπάς τη διοργάνωση σχετικής τηλεδιάσκεψης με τους αρμοδίους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα σε άλλα αιτήματα που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους της Εστίασης ήταν η απαλλαγή από την επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών, η γενναία ρύθμιση παλαιών οφειλών ΟΤΑ, η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση ενοικίου 40% λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, καθώς και η προκήρυξη Επιδοτούμενου Προγράμματος ΕΣΠΑ για μηχανισμούς καθαρισμού αέρα.

Συζητήθηκε, επίσης, η από κοινού διοργάνωση με το Επιμελητήριο συνεδρίων, φεστιβάλ γαστρονομίας και ημερίδων για ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους της Εστίασης. Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ήταν ιδιαίτερα θετικός ως προς τη συνδιοργάνωση όλων των παραπάνω εκδηλώσεων. Ως δε προς τα αιτήματά τους δεσμεύτηκε να τα διεκδικήσουν από κοινού, τονίζοντας ότι η πόρτα του Επιμελητηρίου είναι πάντα ανοιχτή για την Ένωση Εστιατόρων, όπως άλλωστε και για όλα για τα Σωματεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος