Σέρρες: Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και ισάριθμες πορείες στο κέντρο της πόλης ετοιμάζονται οι Σερραίοι να τιμήσουν την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

«Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες. Διαχρονικά διεκδικούμενα είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρέπεια στη ζωή των απόμαχων της δουλειάς» υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σερρών, του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Σερρών, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα, μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Σέρρες: Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
• Στο ίδιο πλαίσιο, η Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για να τιμήσει τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί , στις 18:30, στην πλατεία Ελευθερίας.
«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει για εμάς τον συνεχή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη και υπενθυμίζει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο, αλλά θα πρέπει διαρκώς να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00, έξω από το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Σέρρες: Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
• Μήνυμα για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή Σερρών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις αντικαπιταλιστικών αλλαγών με κέντρο τα συμφέροντα του λαού και κάτω από τον έλεγχο του κόσμου της δουλειάς.«Ο αγώνας ενάντια στην δικτατορία και η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέουν τους αγώνες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα και κλιμάκωση του αγώνα για να γκρεμίσουμε την πολιτική του κεφαλαίου» υποστηρίζεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος