Σέρρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Βισαλτίας

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην περιοχή ζητά ο Δήμος Βισαλτίας.

Στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Σερρών αναφέρεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σχεδόν σε όλη την έκταση του Δήμου προκάλεσαν προβλήματα με πλημμύρες και ζημιές σε δίκτυα και υποδομές σε Νιγρίτα, Θερμά, Τερπνή, Αγία Παρασκευή, Σησαμιά, Τριανταφυλλιά, Νικόκλεια, Δάφνη, Ορέσκεια, Καστανοχώρι, Ευκαρπία, Αηδονοχώρι, Ίβηρα, Χουμνικό και Βέργη. Στις περιοχές αυτές προκλήθηκαν ζημιές σε γέφυρες, σε αγροτικούς οδούς, ιρλανδικές διαβάσεις, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης ενώ πλημμύρισαν αγροτεμάχια.

Σέρρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Βισαλτίας

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Βισαλτίας υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α.Β. και τους υπαλλήλους βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές. Έγινε καθαρισμός του οδικού δικτύου Θερμών – Λαγκαδίου, Θερμών-Πατρικίου-Λευκοτόπου και προχώρησαν σε παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σε δίκτυα ύδρευσης, όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες.

Σέρρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Βισαλτίας

Παράλληλα ο Δήμαρχος επικοινώνησε με το Υπουργείο Υποδομών, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους αρμόδιους των Υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών αλλά και με τον ΕΛΓΑ, για την άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος