Σέρρες: Ομαλά η “πρεμιέρα” με τα self-test στα σχολεία – Τα πρώτα αποτελέσματα

Χωρίς προβλήματα πέρασαν το κατώφλι του σχολείου τους σήμερα, Δευτέρα, μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γυμνασίων στην επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, με την υποχρέωση των self-test, αλλά και μαθητές των λυκείων.

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννη Καραβασίλη, που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, δεν υπήρξαν προβλήματα, και στη συντριπτική τους πλειονότητα οι γονείς ανταποκρίθηκαν με τα self-test. “Είχαμε δύο περιπτώσεις από σχολεία της επαρχίας, όπου ο μεν πρώτος γονέας αρνήθηκε να κάνει self-test στο παιδί του ισχυριζόμενος ότι υποστηρίζει το Σύνταγμα και ο δεύτερος γονέας, ενώ έκανε self-test το παιδί του, αρνήθηκε να καταχωρήσει τα προσωπικά στοιχεία στην πλατφόρμα για τη δήλωση του αποτελέσματος του τεστ. Στους μαθητές δεν επετράπη η είσοδος βάσει των κανονισμών και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τον νόμο» ανέφερε ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας.

Αποτελέσματα των self test της πρώτης ημέρας

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίστηκαν από τα self-test πέντε θετικά αποτελέσματα σε μαθητές και οκτώ σε εκπαιδευτικούς.
Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση -σύμφωνα με τον Δ/ντή Στέλιο Ρίζο, εντοπίστηκαν θετικοί από τα self-test 33 μαθητές, ενώ σε επανέλεγχο στο Νοσοκομείο Σερρών διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί τελικά 27 μαθητές. Στη Δευτεροβάθμια εντοπίστηκαν θετικοί δύο καθηγητές, ενώ 12 μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν self-test και δε μπήκαν στην τάξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος