Σέρρες: Οι μαθητές έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

Τρίποντα στην αυλή του σχολείου τους έβαλαν σήμερα δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του 15ου Δημοτικού σχολείου Σερρών συμμετέχοντας  στη δράση «Τρίποντα στα Σχολεία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφέρεια Σερρών και το Δήμο Σερρών.

Σέρρες: Οι μαθητές έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

Τις προσπάθειες των μικρών μαθητών να πετύχουν τρίποντα παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που έχει στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Σέρρες: Οι μαθητές έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

«Η Περιφέρεια πραγματοποίησε είκοσι τέτοιες δράσεις. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει βία στον αθλητισμό» είπε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ όσον αφορά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της βίας, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είπε: «Έχουμε συστήσει ως Περιφερειακό συμβούλιο μια ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή, επικεφαλής είναι ο Άγγελος Χαριστέας, η οποία ξεκινά, μετά τη φάση του σχεδιασμού που ολοκληρώθηκε, την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων όπως σεμινάρια, επισκέψεις στα σχολεία κι άλλες πρωτοβουλίες που θα εκπέμψουν ηχηρά το μήνυμα ότι η βία δεν χωρά στον αθλητισμό».

Σέρρες: Οι μαθητές έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

Το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  Λάμπρος Τάκης αναφέρθηκε στη δράση «Τρίποντα στα Σχολεία» υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχουν πάρει μέρος περισσότερα από 15.000 παιδιά από 215 σχολεία.

Σέρρες: Οι μαθητές έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

«Οι Σέρρες είναι η αγαπημένη μου πόλη. Έχω παίξει πολλές φορές εδώ. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από αυτήν την δράση πόσο όμορφο είναι να παίζεις και να διασκεδάσεις» είπε ο υπεύθυνος ανάπτυξης της ομοσπονδίας και πρωταθλητής Ευρώπης το 1987, Νίκος Σταυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος