Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.

Με προσκεκλημένο ομιλητή τον υφυπουργό εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Σέρρες ενημερωτική εκδήλωση για την εξωστρέφεια των σερραϊκών επιχειρήσεων με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή.

Ο κ. Φραγκογιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εξαγωγικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Αγροδιατροφής, της μεταποίησης, της εμπορίας, της βιομηχανικής παραγωγής και των υπηρεσιών, με έδρα τις Σέρρες, για τις πολιτικές προώθησης των Εξαγωγών και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξαγωγών, που προωθεί η Κυβέρνηση ενώ  παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του χαρτοφυλακίου του και στον διάλογο που ακολούθησε αναλύθηκαν  οι εξελίξεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η πρόσβαση σε νέες αγορές και η εδραίωση σε υπάρχουσες, με σκοπό την αύξηση του αναπτυξιακού τους αποτυπώματος.

Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.

Oι Σερραίοι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερα το ενεργειακό, το αυξημένο κόστος μεταφορών, την έλλειψη εργατικού δυναμικού κ.α.

Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στις Σέρρες προσκεκλημένος την κ. Αραμπατζή. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια σειρά από πολλαπλές, διαφορετικών ειδών, δράσεις οι οποίες αφορούν ακριβώς αυτό το σκοπό, αφορούν την περιφέρεια, αφορούν τη χώρα μας. Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε εκατοντάδες ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε τουρισμό, σε τρόφιμα, στη βιομηχανία, στη ναυτιλία αλλά και σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Έχουν έρθει κολοσσοί όπως η Microsoft,  η Pfizer, η  Cisco, η Volkswagen. Έχουν εγκατασταθεί και βρίσκουν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή επενδυτικό προορισμό. Αυτό το κλίμα θέλουμε να το ενισχύσουμε έτι περαιτέρω και βρεθήκαμε σήμερα στις Σέρρες. Κουβεντιάσαμε με τους φορείς της πόλης και τις επιχειρήσεις τα προβλήματα, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες που υπάρχουν έτσι ώστε να βρούμε τρόπους με τους οποίους μπορεί η κυβέρνηση, το υπουργείο εξωτερικών, το Enterprise Greece αλλά και όλοι οι φορείς οι οποίοι ενισχύουν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα να στηρίξουν ακριβώς αυτό, την εξωστρέφεια της Ελληνικής Περιφέρειας και των επιχειρήσεων του Νομού Σερρών» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.Σέρρες: Ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε σε επιχειρηματίες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας.

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, που με πρωτοβουλία της πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδήλωση, είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Το ζητούμενο είναι οι επιχειρηματίες στις Σέρρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πάρα πολλούς τομείς, πολλοί από αυτούς πραγματικά κατέχουν πολύ αξιόλογες θέσεις στο εξαγωγικό τερέν, να είναι σε επαφή με την κυβέρνηση, να είναι σε επαφή με τις δυνατότητες, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που υπάρχουν προκειμένου αφενός να αντέξουν σε αυτόν τον κλυδωνισμό ο οποίος συμβαίνει παγκοσμίως, να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και να λάβουν το μήνυμα ότι η κρίση αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντέξουν και να αναπτυχθούν περισσότερο. Είμαστε πάντοτε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε, να τους υποστηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος