Σέρρες: Με χαμόγελα και μηνύματα η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»

Μέρα χαράς με πολλά χαμόγελα κυρίως από λιλιπούτειους ποδηλάτες αποτέλεσε η “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο” που διοργάνωσε χθες Τετάρτη ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Από τις 10:00 έως τις 12:00 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Κων. Καραμανλή και Δημ. Φλωριά μεταξύ των οδών 29ης Ιουνίου και Υψηλάντου με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών. Οι μικροί και μεγάλοι δημότες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για μία πιο βιώσιμη και φιλική πόλη χωρίς αυτοκίνητα συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μαθητές με τα δικά τους ποδήλατα έφτασαν στον χώρο από το Συγκρότημα Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και μικροί ποδηλάτες, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Σέρρες: Με χαμόγελα και μηνύματα η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»
«Η προσπάθειά μας φυσικά για μία προσβάσιμη σε όλους, πράσινη και όμορφη πόλη δεν σταματάει εδώ.
Συνεχίζεται με δράσεις και έργα που υλοποιούμε και δρομολογούμε στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και του Αντώνη Τρίτση
», τόνισε ο κ. Χρυσάφης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προσβασιμότητας και παρουσίαση του προγράμματος space4people, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών.
Επιπλέον, το ΔΙΠΑΕ παρουσίασε τη Μονάδα Προσβασιμότητας που έχει έδρα στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών και απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Σερρών, Κατερίνης και Κιλκίς, ενώ το ΚΤΕΛ Σερρών προώθησε το μήνυμα της ασφαλούς μετακίνησης στην εποχή της πανδημίας.
Σέρρες: Με χαμόγελα και μηνύματα η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ποδηλατικοί Σύλλογοι κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος