Σέρρες: «Μαύρο νερό ή πόσο διαρκεί μια μνήμη» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η πρεμιέρα της παράστασης «Μαύρο νερό ή πόσο διαρκεί μια μνήμη» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 21:00 στην κεντρική σκηνή του θεάτρου.

‘Ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στη γη των γεγονότων, 108 χρόνια πριν όταν οι Βούλγαροι πυρπόλησαν μια πόλη, τις Σέρρες η οποία έπρεπε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και 108 χρόνια μετά όταν μια κοπέλα περπατά στους δρόμους μια όμορφης πόλης. Μια ιδέα της Ματίνας Μέγκλα που υλοποιήθηκε μετά από έρευνα και μελέτη της ιστορίας σε μια εξαιρετική παράσταση με κείμενο Εύας Οικονόμου-Βαμβακά και Ματίνας Μέγκλα, σκηνοθεσία της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά και μουσική σύνθεση του Αλέξανδρου Γκόνη. Στην παράσταση συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Σερρών με τα μέλη της χορωδίας της Στέλλας Βλαχοπούλου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μίλησε για «εμβληματική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την οποία κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η επετειακή αυτή χρονιά.».

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών Σάββας Ρίζος κάλεσε τους Σερραίους να παρακολουθήσουν την παράσταση τονίζοντας ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη αλλά με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Σέρρες: «Μαύρο νερό ή πόσο διαρκεί μια μνήμη» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η Ματίνα Μέγκλα που εμπνεύστηκε την ιδέα και μαζί με την Εύα Οικονόμου μελέτησαν την ιστορία, κατέγραψαν μαρτυρίες και επέλεξαν τους κατάλληλους συνεργάτες για την υλοποιήσουν, εμφανίστηκε συγκινημένη και περήφανη για τον τόπο της που από τις στάχτες αναγεννήθηκε. «Η μνήμη μένει ζωντανή και οφείλει να μένει ζωντανή για να μπορεί να μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα.» είπε η Ματίνα Μέγκλα που θέλησε να αφιερώσει την παράσταση στον Χρήστο Μέγκλα που όπως τόνισε «έφυγε, όμως πάντα θα είναι εδώ, στην πρώτη σειρά».

Η σκηνοθέτης Εύα Οικονόμου-Βαμβακά μίλησε για μια τρομερή εμπειρία σε ένα δημιούργημα που είναι «ένα σύνολο μνήμης, ένα σύνολο αισθήσεων, ακουσμάτων, θυμίσεων, διηγήσεων».

 «Ήρθαμε, κάναμε έρευνα, διαβάσαμε πάρα πολύ, ακούσαμε τις ιστορίες του τόπου, μιλήσαμε με ανθρώπους και προσπαθήσαμε με όλα αυτά τα υλικά να συνθέσουμε μια παράσταση που να αντιπροσωπεύει αυτό που είναι για εμάς οι Σέρρες. » είπε η κ. Οικονόμου.

Ο Αλέξανδρος Γκόνης που έχει τη μουσική σύνθεση της παράστασης μίλησε για την πολύτιμή βοήθεια των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Σερρών ευχαριστώντας την διευθύντρια κ. Σκέμπερη με την οποία είχε μια πολύ καλή συνεργασία. «Ήταν ιδέα της Ματίνας να συμμετέχει το Μουσικό σχολείο Σερρών. »

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία διατίθεται καθημερινά στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» 10.00 π.μ. με 2.00 μ.μ και 60΄ πριν την έναρξη της παράστασης, και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Σέρρες: «Μαύρο νερό ή πόσο διαρκεί μια μνήμη» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Οι ανήλικοι θεατές 4 έως 17 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά κατά την είσοδό τους, εργαστηριακό τεστ με την μέθοδο PCR ισχύς 72ωρών, ή rapid test ισχύς 48ωρών ή self test τελευταίου 24ώρου το οποίο και θα βεβαιώνεται είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr ,είτε στην ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος