Σέρρες: Η συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στο αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών

Με μια λαμπρή συναυλία του Γιώργου Ανδρέου, στην οποία θα ακουστεί για πρώτη φορά ο «ύμνος των Σερρών», δημιούργημα του Σερραίου μουσικοσυνθέτη, από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών και με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα κορυφωθούν το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2021 οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την 108η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών που φέτος συμπίπτουν με τον εθνικό εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

«Η επετειακή συναυλία θα προσδώσει τη λαμπρότητα στους εορτασμούς γιατί θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ηρώων που διαμορφώνεται κατάλληλα και είναι μια αφορμή να ξανασυστηθούν οι Σερραίοι με αυτό που θα πάρει την αξία που το αρμόζει και βέβαια η παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλης Κατιρτζόγλου.

Ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών», που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια.

Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή.

«Ξεχωριστή στιγμή του έργου  «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών» αποτελεί ο «Ύμνος των Σερρών», σε στίχους του συνθέτη, στην εκτέλεση του οποίου συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Ο ύμνος θα ακουστεί για πρώτη φορά από τα παιδιά του Μουσικού, ένα σχολείο το οποίο και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ κ. Χρυσάνθη Παλάζη.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.

Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές  Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.

Το κείμενο «Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο» έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα.

Σέρρες: Η συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στο αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών«Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών, προκειμένου να διατίθενται προσκλήσεις για τη συναυλία τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της αγοράς.»

Στη συναυλία θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων.

Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.

Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού.

Για τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πάρκινγκ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Σερρών και η ΕΡΤ 3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος