ertnews.gr

Πανσερραϊκός: Με «στυλοβάτη» της άμυνας τον Σιρίλ Καλί

26/08 14:03
Πανσερραϊκός: Με «στυλοβάτη» της άμυνας τον Σιρίλ Καλί

Τη φανέλα του Πανσερραϊκού θα φορέσει μετά από εννέα χρόνια ο Σιρίλ Καλί.

Ο 35χρονός Γάλλος αμυντικός ανακοινώθηκε σήμερα από τα «λιοντάρια» που τον καλωσόρισαν και πάλι στην οικογένεια του Πανσερραϊκού. Ο Σιρίλ Καλί αναμένεται να είναι ο στυλοβάτης της Σερραϊκής άμυνας και να συμβάλει όπως και την περίοδο 2009-10 στην άνοδο της ομάδας. Ο έμπειρος αμυντικός με την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1984 στο Μπεζανσόν (πόλη της ανατολικής Γαλλίας) και τον έφερε στην Ελλάδα η Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 2007 (αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια στη Β εθνική με προπονητή τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο). Ο Καλί πήγε την περίοδο 2007-08 στον Αστέρα Τρίπολης του Πάουλο Κάμπος με τέσσερις συμμετοχές στην Α εθνική.

Πανσερραϊκός: Με «στυλοβάτη» της άμυνας τον Σιρίλ ΚαλίΟ Συρίλ Καλί πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Πανσερραϊκού την περίοδο 2008-09 (15 συμμετοχές κι ένα γκολ) στη Σούπερ Λιγκ σε μια χρονιά που τα «λιοντάρια» αγωνίστηκαν μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γάλλος αμυντικός συνεργάστηκε εκείνη τη χρονιά με τον Γιάννη Γκιόκα που ήταν τότε ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Παπακώστα και είναι και φέτος στο τεχνικό τιμ των «κόκκινων».

«Κόβω» το χέρι μου

Μετά το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών ο Συρίλ Καλί είχε κάνει μια απίστευτη δήλωση στην ΕΡΤ Σερρών λέγοντας τότε: «Η ομάδα δεν θα υποβιβασθεί. Κόβω το χέρι μου για αυτό».

Ο Πανσερραϊκός τελικά έπεσε και την επόμενη περίοδο ο Καλί είχε 14 συμμετοχές στη Β εθνική και συνέβαλε και αυτός στην άνοδο που επετεύχθη με εκείνο το εκπληκτικό γκολ του Τάσου Παπάζογλου στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Σιρίλ Καλί δεν παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη περίοδο είχε την πρώτη του θητεία του στην Βέροια, όπου την σεζόν 2010-2011 είχε 25 συμμετοχές και δύο γκολ.

Με μια παρένθεση  ενός εξαμήνου στη Λάρισα, ο Καλί επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2012 στην ομάδα της Ημαθίας. Στην δεύτερη χρονιά του στη Βέροια είχε 34 συμμετοχές και 2 γκολ, ακολούθησε ο Παναιτωλικός στη Σούπερ Λιγκ την περίοδο 2013-2014 (με 8 συμμετοχές) με προπονητή τον Μάκη Χάβο κι επέστρεψε στην Βέροια για την τρίτη του θητεία (2014-2017) έχοντας 42 παρουσίες κι ένα γκολ.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τον πήρε στον Απόλλωνα Πόντου την περίοδο 2017-18 στη Β εθνική (19 συμμετοχές κι ένα γκολ) και πέρυσι ο Καλί έκανε την έκπληξη παίρνοντας μεταγραφή στους Κεράλα Μπλάστερς της Ινδίας οι οποίοι έκαναν και βίντεο για να τον παρουσιάσουν.

Ο Σιρίλ Καλί έχει συνολικά 86 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και δύο γκολ και 95 συμμετοχές στη Football league με 5 γκολ.

Φωτογραφίες: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version