Οι Σέρρες υποδέχονται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινά η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Σέρρες για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών (29 Ιουνίου 1913).
«Η παρουσία της Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρώτου Έλληνα και μάλιστα Μακεδόνα Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, στις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών το διάστημα από 26 έως 29 Ιουνίου 2021 αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για τους υψηλούς καλεσμένους του Δήμου στην σπουδαία και ιστορική ημέρα για την πόλη των Σερρών.

Το Πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας
Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει η υποδοχή της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο Σερρών.
Στις 6.30 είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στο Επισκοπείο.
Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική συνεδρίαση του ΔΣ Σερρών στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών «ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ» – Ανακήρυξη της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ως επίτιμου δημότη του Δήμου Σερρών και απονομή σ’ αυτήν του Χρυσού Σταυρού των Αγίων Θεοδώρων και του Χρυσού Κλειδιού της πόλης

29 Ιουνίου – Ημέρα της Απελευθέρωσης

Οι Σέρρες υποδέχονται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΣτις 29 Ιουνίου που οι Σέρρες που απελευθερώνονται πριν 108 χρόνια, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου – Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από το Δήμαρχο Σερρών . Ακολουθεί κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας και στις 11 δεξίωση στο Δημαρχείο. Ακολουθούν επίσης στις 11.30 επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο Διοικήτηριο των Σερρών και στη συνέχεια επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή, με τίτλο «200 Χρόνια Ελευθερία» στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή.

Ύμνος των Σερρών – πρώτη παρουσίαση
Στο τέλος της ημέρας οι εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο θα κορυφωθούν με τη μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών» στο Πάρκο Ηρώων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Σε ένα χώρο γεμάτο συμβολισμούς θα τιμήσουμε την Απελευθέρωση της πόλης μας με μία μοναδική, αξέχαστη συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στις Σέρρες και την πορεία της μέσα στον χρόνο. Εκεί, στο Πάρκο Ηρώων για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο Ύμνος των Σερρών σε στίχους του Γιώργου Ανδρέου από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.
Ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών», που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια.
Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.
Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.
Το κείμενο «Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο» έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος