ertnews.gr

Με… Σερραϊκή αποστολή στο μπάντμιντον η Ελλάδα στους Μεσογειακούς αγώνες

21/06 14:16
Με… Σερραϊκή αποστολή στο μπάντμιντον η Ελλάδα στους Μεσογειακούς αγώνες

Με αθλητές, προπονητή και διαιτητή από το Νομό Σερρών θα εκπροσωπηθεί η Ελληνική αντιπτέριση στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν από 22 Ιουνίου ως 1 Ιουλίου στην Ταρραγόνα της Ισπανίας.

Το άθλημα που θεωρείται στις Σέρρες ως… «εθνικό σπορ» έχει στην αποστολή του στους Μεσογειακούς αγώνες πολλούς Σερραίους:

Με… Σερραϊκή αποστολή στο μπάντμιντον η Ελλάδα στους Μεσογειακούς αγώνες
Η Ελληνική αποστολή του μπάντμιντον στους Μεσογειακούς Αγώνες


τον προπονητή Βασίλη Ξάνθο, τον διαιτητή Αβραάμ Καραογλανίδη και τους πέντε από τους έξι αθλητές, τη Ματίνα Σωτηρίου (του Πλάτωνα Σερρών-στο απλό και το διπλό γυναικών), την Πολύβια Τζίκα (του Ρούπελ Σιδηροκάστρου- στο απλό και το διπλό γυναικών), τον Ηλία Ξάνθου (του Κάστρου Σιδηροκάστρου-στο απλό ανδρών) και τους Γιώργο Γάλβα και Παναγιώτη Σκαρλάτο (του Ρούπελ-στο διπλό ανδρών).

Η Ματίνα Σωτηρίου με τον πατέρα της Γιώργο κατά την αναχώρηση της για την Ισπανία

Μεγάλος άτυχος ο αθλητής του παλαιστικού συλλόγου των Καλών Δένδρων Γρηγόρης Κριαρίδης που λίγες μέρες πριν τους Μεσογειακούς είχε έναν τραυματισμό και δεν ταξίδεψε στην Ταρραγόνα.


Οι Γιώργος Γάλβας και Παναγιώτης Σκαρλάτος που θα αγωνιστούν στο διπλό ανδρών
Ο Ηλίας Ξάνθου θα διεκδικήσει μετάλλιο

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους Μεσογειακούς Αγώνες από 299 αθλητές, 171 άνδρες και 128 γυναίκες και θα συμμετέχει στα ακόλουθα αθλήματα: κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, κωπηλασία, πάλη, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, πυγμαχία, ιππασία, γυμναστική, ποδηλασία, κανόε καγιάκ, τζούντο, ιστιοπλοΐα, ξιφασκία, καράτε, άρση βαρών, υδατοσφαίριση, στίβος, σκοποβολή, καλαθοσφαίριση, θαλάσσιο σκι, βόλεϊ, γκολφ, χάντμπολ, ταεκβοντό, τένις και μπάντμιντον.

Στην αποστολή της Εθνικής ποδοσφαίρου βρίσκεται και ο Σερραίος Απόστολος Διαμαντής. Σερραία στην καταγωγή είναι βέβαια και η Νικόλ Κυριακοπούλου ενώ από τη πλευρά της μητέρας της, καταγωγή από τη Νιγρίτα έχει η Άννα Κορακάκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version