Επιμελητήριο Σερρών: Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για το επιχειρηματικό κέντρο SEREXPO

Σε πρόγραμμα συνολικού ύψους 3.032.548 ευρώ εντάχθηκε το έργο παρεμβάσεων, αποκατάστασης, ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO του Επιμελητηρίου Σερρών.

«Συμβολικά επέλεξα τη σημερινή μέρα για να παραδώσω τη σκυτάλη, ανακοινώνοντας σας με αίσθημα δικαίωσης, την έγκριση του προγράμματος», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο άνθρωπος που οραματίστηκε κι έβαλε στόχο τη δημιουργία του Επιχειρηματικού κέντρου, Χρήστος Μέγκλας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επετεύχθη μετά από δεκαετή προσπάθεια για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Επιμελητήριο και τρεις μήνες μετά από την ολοκλήρωση της ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους για την άριστη συνεργασία.

Με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ)», οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν ενεργειακά τις κτηριακές υποδομές που υπάρχουν μέσα στην έκταση του στρατοπέδου (ένας σημαντικός αριθμός κτιρίων, συνολικής επιφάνειας πάνω από 10.000 τ.μ.) εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις οδηγώντας έτσι στην αξιοποίησή τους και την ανάδειξή τους ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχή και τη χρήση τους ως πολιτιστικά, πνευματικά, συνεδριακά, εκθεσιακά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτό οι δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα υφιστάμενα κτίρια έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Οι Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω δομές:

1.Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο – Συνεδριακού Κέντρο, για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και των προϊόντων τους, που θα φιλοξενεί δωρεάν γενικές και κλαδικές εκθέσεις, σε συνδυασμό με τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου και οργάνωση εκδηλώσεων τοπικού, βαλκανικού και διεθνούς χαρακτήρα.

  1. Θερμοκοιτίδας για Νεοφυείς Επιχειρήσεις, για τη δημιουργία και υποστήριξη νέων επιχειρήσεων που Ευρωπαϊκή Ένωση ενσωματώνουν τεχνολογική καινοτομία (για παράδειγμα, εφαρμογές βιοτεχνολογίας και νανοτεχνολογίας) στην παραγωγική τους διαδικασία.
  2. Σύγχρονο Μουσείο Στρατού και Πολεμικής Ιστορίας, ως φόρο τιμής στο παρελθόν και την ιστορία του χώρου και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε το Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας των Σερρών.

4. Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων και Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης, για την      οργανωμένη δωρεάν προβολή των Σερρών ως τουριστικό προορισμό, την τόνωση της τοπικής παραγωγής και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος