ertnews.gr

Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

16/09 14:22
Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζονται οι δράσεις, που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί  με την παρουσίαση της  λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών με ηχητικά συστήματα για άτομα με μειωμένη όραση,  του Δήμου Σερρών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Αύριο Πέμπτη  θα τοποθετηθούν πιλοτικά ειδικά θερμοκολλητικά σήματα ΚΟΚ στο οδόστρωμα κοντά στις εισόδους σχολικών συγκροτημάτων που γειτνιάζουν με δρόμους υψηλής κυκλοφορίας με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων

Σε πρώτη φάση τα θερμοκολλητικά σήματα θα τοποθετηθούν στις εισόδους των συγκροτημάτων του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου, του 1ο Λυκείου και 5ου Δημοτικού, καθώς και του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας περιβαλλοντικός περίπατος στους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τη συνδρομή του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών.

Τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις θα παρουσιαστούν σε συνάντηση εργασίας του δικτύου φορέων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται η δράση Κυριακή στο Πάρκο στο Κεντρικό Πάρκο στην οδό Δορυλαίου. Από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα το τμήμα κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Δήμου μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνουν τους δημότες για το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου  προγραμματίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ερμού για τρεις ώρες περίπου , από 10:00 έως 13:00. Κατά την οποία θα γίνει  προβολή διαφόρων δράσεων του Δήμου Σερρών, κυρίως για θέματα ήπιας κινητικότητας όπως ποδήλατο , πεζή μετακίνηση κτλ.

Στην Ευρωπαική Ομάδα Κινητικότητας θα συμμετεχει και ο  Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, καλώντας ολους τους καταναλωτές να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του Δήμου την Ημέρα της Τρίτης.

Στο μεταξύ  θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μαθητές του δημοτικού και φωτογραφίας για τους μαθητές γυμνασίων και των λυκείων με θέμα την πράσινη μετακίνηση. Οι συμμετοχές που θα ξεχωρίσουν θα βραβευθούν και τα έργα θα εκτεθούν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version