Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.

Μια σπουδαία διοργάνωση που θα συγκεντρώσει στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες και θα αποτελέσει κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας (23-25 Ιουνίου).

«Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο νέο, σύγχρονο ταρτάν του Δημοτικού μας Σταδίου, το οποίο πετύχαμε να πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό World Athletics» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπογραμμίζοντας ότι είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στάδιο της χώρας με πιστοποιημένο ταρτάν. Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών ολοκλήρωσε μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου, προϋπολογισμού άνω των 80.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ,  την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και προσωπικά τους κυρίους Λιούμπα και Μακρή, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τη διοίκηση και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννη Γάτσιο.

«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη θέση του Δήμου μας στο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων της χώρας και όχι μόνο. Καλούμε τους Σερραίους να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τους αγώνες, οι οποίοι προβλέπονται συναρπαστικοί, καθώς αναμένουμε πολύ καλές εμφανίσεις, επιδόσεις και ρεκόρ», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι και σε αυτή τη διοργάνωση οι φορείς του τόπου ενώνουν δυνάμεις και τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων οι Σέρρες θα πλημμυρίσουν από νιάτα και από κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας.

Ο ταμίας του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας τόνισε ότι αυτοί οι αγώνες αποτελούν ένα κορυφαίο αθλητικό και οικονομικό γεγονός για τις Σέρρες και χαρακτήρισε «μεγάλο επίτευγμα» την επιλογή του Δημοτικού Σταδίου Σερρών από την ομοσπονδία. Ο κ. Λιούμπας έκανε γνωστό ότι το Σάββατο 10 Ιουνίου η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα θα βραβεύσει τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και θα του απονείμει τιμητική διάκριση ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης υποστήριξης του Δήμου Σερρών στις διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται στο Δήμο Σερρών.

Ο Ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Μακρής αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες των φορέων για την επιτυχημένη διεκδίκηση της εν λόγω διοργάνωσης ενώ ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. του Δήμου Σερρών Γιάννης Γάτσιος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα συνεχιστούν με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλων διοργανώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος