Δήμος Εμμανουήλ Παπά: Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού ο Απ. Τζιτζικώστας

Μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων αποκτούν τέσσερα χωριά του Δήμου Εμμανουήλ Παπά Σερρών, το Χρυσό, το Άγιο Πνεύμα, το Νέο Σούλι και ο Νέος Σκοπός. Τον χώρο, που κατασκευάζεται η συγκεκριμένη ομάδα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Περιφέρεια εκτελεί πολύ σημαντικά έργα στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά. Έργα περιβάλλοντος, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, έργα στον πολιτισμό και στην παιδεία. Το κάνουμε αυτό γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά και γενικά οι Σέρρες είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τον τόπο μας και πρέπει να γίνουν έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» είπε ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζοντας ότι το έργο αυτό θα δώσει λύση πολλών ετών στην περιοχή ενώ μίλησε για τη συμβολή του Δήμου.

 Δήμος Εμμανουήλ Παπά: Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού ο Απ. Τζιτζικώστας

«Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα από όλα αυτά αν ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά δεν βρισκόταν σε καλά χέρια» είπε ο κ. Τζιτζικώστας ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Δημήτρη Νότα, και τους εργαζόμενους στο Δήμο για την πολύ καλή συνεργασία αλλά και γιατί, όπως είπε, αποδεικνύουν πως είναι η αποτελεσματική διοίκηση στην πράξη.

Δήμος Εμμανουήλ Παπά: Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού ο Απ. Τζιτζικώστας

«Έχουμε ενώσει δυνάμεις κι έχουμε την τύχη να υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Είναι παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά τη συνεργασία και του πρώτου και του δευτέρου βαθμού, αλλά και της τεχνικής εταιρίας, που έχει αναλάβει το έργο» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι όλα τα παραπάνω συνέβαλαν, έτσι ώστε να είναι το έργο «στην ώρα του». «Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις και σε πιο στάδιο βρισκόμαστε υπάρχει αρμονία λόγων και έργων» είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Δήμος Εμμανουήλ Παπά: Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού ο Απ. Τζιτζικώστας

Για το πόσο σημαντικό είναι το έργο για την περιοχή μίλησε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας: «Θεωρώ, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.06.2023, που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα και θα αποδοθεί στους αγρότες μας γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι το νερό που θα διυλίζεται σε αυτόν τον βιολογικό καθαρισμό θα πηγαίνει μετά για αρδευτικούς σκοπούς, δεν θα πετιέται, θα το χρησιμοποιούν οι αγρότες μας. Είναι μια μονάδα που θα βοηθήσει πρωτίστως το φυσικό περιβάλλον αλλά κυρίως την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζούνε σε αυτόν τον Δήμο».  O κ. Νότας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο ενώ μίλησε και για τις ενέργειες του Δήμου να ενταχθούν ακόμα οχτώ χωριά στον συγκεκριμένο βιολογικό.

Δήμος Εμμανουήλ Παπά: Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού ο Απ. Τζιτζικώστας

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της Περιφέρειας και του Δήμου.  Όπως είπε ο κ. Νότας, αυτή τη στιγμή τα έργα που εκτελεί ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεπερνούν τα 15.200.000 ευρώ αφού εκτός της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού είναι κι ένα αρδευτικό δίκτυο 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Παραλίμνιο, ένα δεύτερο αρδευτικό στην Μονόβρυση ενός εκατομμυρίου ευρώ αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του λυκείου της Πεντάπολης με τον ίδιο ποσό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος