Αυτοψία Τζιτζικώστα σε έργα του οδικού δικτύου Σερρών

Αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας (στον παράδρομο) πραγματοποίησε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι η Περιφέρεια εξοικονομεί πόρους από άλλα προγράμματα και δράσεις για να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο των Σερρών, αλλά και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, αφού οι προϋπολογισμοί για ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων σε σχέση με άλλες χρονιές είναι μειωμένοι κατά 90%. «Ένα οδικό δίκτυο ασφαλές είναι προφανές ότι βοηθάει όχι μόνο την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις ζωές των συμπολιτών μας. Εμείς σ’ αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις και προσπαθούμε όπου υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στο οδόστρωμα να παρεμβαίνουμε» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Αυτοψία Τζιτζικώστα σε έργα του οδικού δικτύου Σερρών

Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Καριπίδη μίλησε και για τον Τύμβο Καστά, τις εργασίες του οποίου η Περιφέρεια χρηματοδοτεί,  υπογραμμίζοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών ακόμα περισσότερο έτσι ώστε σύντομα να γίνει επισκέψιμος για το κοινό. «Έχω λάβει τη δέσμευση της ότι θα δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να επιταχυνθούν οι εργασίες. Επίσης ζήτησα να υπάρξει η άμεση ολοκλήρωση προκειμένου τουλάχιστον να αρχίσουν να επισκέπτονται τον Τύμβο Καστά επιστήμονες όπως είχαμε δεσμευτεί» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι είναι το κορυφαίο Μακεδονικό μνημείο  που μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για την περιοχή.

Αυτοψία Τζιτζικώστα σε έργα του οδικού δικτύου Σερρών

Όσον αφορά το αν επιλεγεί η Π.Ε. Σερρών για τα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας ο κ. Τζιτζικώστας (ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στη Θεσσαλονίκη)  είπε: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργήσαμε το πρώτο Film Office στην Ελλάδα, και για αυτό καταφέραμε να φέρουμε τέσσερις χολιγουντιανές ταινίες με μεγάλους αστέρες στην περιοχή μας. Όταν έρχεται μια εταιρία να δει την περιοχή, τους πηγαίνουμε και στις επτά περιφερειακές ενότητες και ανάλογα με το έργο επιλέγουν τα σημεία που θα κάνουν τα γυρίσματα. Έχουν γυριστεί σκηνές και σε άλλες περιοχές εκτός από τη Θεσσαλονίκη. Ασφαλώς οι Σέρρες, που προσφέρουν μοναδικά τοπία, θα αποτελέσουν σίγουρα αντικείμενο μιας επόμενης χολιγουντιανής ταινίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος