Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής: Επίσκεψη Εκπροσώπων Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Array

Ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, έγινε με την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Τερπνής και τον Μακεδονικό Τάφο, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου, που συνοδευόταν από την Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Véronique CHANKOWSKI και την Διευθύντρια Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Laurianne MARTINEZ-SÈVE.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός είπε πως μαζί με την κ. Μαλαμίδου σκεφτήκανε να απευθύνουν πρόσκληση στις δύο εκπρόσωπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών να επισκεφθούν το χώρο, να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε μια συνεργασία «καταλήξαμε ότι όλοι μαζί και κυρίως οι δυο δ/ντριες μαζί με την κ. Μαλαμίδου να ετοιμάσουν το φάκελλο και θα είναι θετική η εισήγησή τους πως την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή να «υιοθετήσουν»το χωρο της Τερπνής και να προχωρήσουν οι ανασκαφές.Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε ανασκαφές με τη Γαλλική Σχολή »εκτίμησε ο κ. Μασλαρινός.

Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής: Επίσκεψη Εκπροσώπων Γαλλικής Σχολής ΑθηνώνΟ Δήμαρχος Βισαλτίας τόνισε πως όλες οι συζητήσεις γίνονται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και εξήγησε «Οι Σχολές , τα Πανεπιστήμια που έρχονται από το εξωτερικό πάντα εξασφαλίζουν την άδειά τους . Η Γαλλική Σχολή έχει άδεια να κάνει 12 ανασκαφές σε όλη τη χώρα το χρόνο, που σημαίνει πως όταν πάνε σε ένα χώρο για τα επόμενα περίπου 10 χρόνια θα ανασκάπτουν και θα καταγράφουν ομάδες από τα πανεπιστήμια με επιβλέποντες καθηγητές και κάποιον από την Ελλάδα που επίσης θα επιβλέπει».

Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής: Επίσκεψη Εκπροσώπων Γαλλικής Σχολής ΑθηνώνΟι δύο εκπρόσωποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών για το ζωηρό τους ενδιαφέρον σε σχέση με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και το άμεσο ενδεχόμενο ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας.
Η απόφαση για την «τύχη» του φακέλλου αναμένεται να γίνει γνωστή έως τέλος Νοεμβρίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος