Ρόδος: Τέθηκε σε λειτουργία το Φράγμα Γαδουρά

Με απόλυτη επιτυχία τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή το Φράγμα Γαδουρά, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στο Αιγαίο και κόστισε πάνω από 150 εκατ. ευρώ.
Η λειτουργία του Φράγματος ιεραρχήθηκε μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και απετέλεσε ένα από τα στοιχήματα που έθεσε, προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό και να υδροδοτήσει κατ’ αρχήν την πόλη της Ρόδου και σταδιακά ολόκληρο το νησί.
Λίγο μετά τις 4:00 μμ, μέσω του αγωγού του Φράγματος, το νερό διοχετεύτηκε για πρώτη φορά στο αντλιοστάσιο στην περιοχή Ασγούρου και από εκεί στην δεξαμενή της ΔΕΥΑΡ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, από όπου, τις επόμενες ημέρες, θα φτάσει στα νοικοκυριά της πόλης της Ρόδου.
Της λειτουργίας του Φράγματος προηγήθηκε μια περίοδος εντατικών εργασιών υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να ολοκληρωθεί άρτια το έργο και να περάσει με επιτυχία το απαιτούμενο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας.
Η υδροδότηση της πόλεως Ρόδου είναι πλέον θέμα ημερών και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι χημικοί έλεγχοι καταλληλότητας του νερού.
Υπεύθυνος φορέας για την διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά, για το διάστημα των επομένων δυόμιση περίπου ετών, θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία θα αναλάβει και το κόστος συντήρησης του Φράγματος. Το νερό θα διατίθεται αρχικά δωρεάν από την Περιφέρεια προς την ΔΕΥΑΡ.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Τολέδο όπου βρίσκεται, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της όλης προσπάθειας, δήλωσε:
“Το μεγάλο κατασκευαστικό έργο του Φράγματος Γαδουρά τίθεται σήμερα σε λειτουργία, έτοιμο να δοθεί σε χρήση στους κατοίκους του νησιού της Ρόδου. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης όπως αυτή που διέρχεται ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια, η ολοκλήρωση ενός έργου υποδομής, ζωτικής σημασίας για το νησί της Ρόδου, έρχεται να μας τονώσει, να αλλάξει την ψυχολογία μας και να μας δείξει ότι με σοβαρή και συστηματική δουλειά μπορούμε ακόμη να καταφέρουμε πολλά, να προσφέρουμε στους νησιώτες την ποιότητα ζωής και το μέλλον που τους αξίζει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος