Ρόδος: Στο ΣτΕ προσφεύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το ΦΠΑ

Επτά λόγοι ακυρώσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε 6 μόνο νησιά από την 1η Οκτωβρίου 2015, προβάλλονται στην πρώτη προσφυγή που ασκήθηκε ενώπιον του ΣτΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», την προσφυγή που υπεβλήθη στο ΣτΕ -για λογαριασμό Μυκονιάτη επιχειρηματία- την στηρίζουν οι δικηγόροι κ.κ. Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- είπε ότι αποφασίστηκε οι δύο δικηγόροι να εκπροσωπήσουν και το Νότιο Αιγαίο εκτιμώντας πως το αργότερο μέχρι αύριο, θα έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση.
«Στους 7 λόγους που υπάρχουν στην προσφυγή θα προσθέσουμε και τα δικά μας επιχειρήματα», τόνισε ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να μην εκδικαστεί στην 7μελή σύνθεση του Συμβουλίου αλλά στην Ολομέλεια του Δεκεμβρίου.
«Ο οικονομικός θάνατος και των υπολοίπων νησιών με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι δεδομένος. Και ξέρεις σε ποια ημερομηνία θα συντελεστεί . Η μάχη θα δοθεί για το σύνολο της απόφασης» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος