Ρόδος: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το μεταναστευτικό

Ως νέο ξεκίνημα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αφού ξεκλειδώνει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (άνω των 400 εκ. ευρώ) για τη διαχείρισή του, χαρακτήρισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κω, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, είπε, ότι επιτέλους θ’ αρχίσουμε να δουλεύουμε οργανωμένα και μεθοδικά και έχοντας όλη την Ευρώπη στο πλευρό μας, για να στηριχθεί όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά η ευρωπαϊκή σταθερότητα συνολικά».
Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάγκη της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, λέγοντας ότι το πρόβλημα ήλθε για να μείνει και ότι σίγουρα δεν είναι ένα ζήτημα η συζήτηση του οποίου μπορεί να περιορίζεται ως πρόβλημα μιας ή δύο χωρών.
«Η συζήτηση, τόνισε, πρέπει να γίνει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμμετέχουν σε αυτό το σύνολο των χωρών».
Με αυτό ως δεδομένο, επόμενο χρονικό ορόσημο για το μεταναστευτικό θα είναι η 14η Σεπτεμβρίου οπότε το θέμα ανοίγει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Μέχρι τότε, ενδέχεται να έχει γίνει και η εκταμίευση των πρώτων κοινοτικών κονδυλίων , ύψους 33 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο.
«Η στάση μας έχει αναγνωριστεί και από τους κατοίκους των νησιών και από τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς και για τον λόγο αυτό είμαστε ως Περιφέρεια μεταξύ των συνομιλητών σε ανώτατο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , όπου έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο απευθείας επικοινωνίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στην λήψη των μέτρων που έχουν ανάγκη τα νησιά μας», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος